Zvažujete založení zahraniční společnosti? Pomůžeme vám. 

Založit si společnost v zahraničí může mít pro tuzemského podnikatele řadu výhod. Které jsou ty nejdůležitější a jakým způsobem začít podnikat?

Proč se vyplatí v Česku podnikat se zahraniční společností

Podnikatelské prostředí v ČR nabízí firmám některé výhody v podobě příznivé geografické polohy státu a poměrně stabilní ekonomické situace.

Ale na druhou stranu má i své nedostatky. Zatěžuje především podnikatele nadměrnou byrokracií. Což je jasně patrno už při zakládání firmy, kdy například společnost s ručením omezeným se zakládá až několik týdnů.

Obsah obrázku osoba, oblečení, text, kancelářské potřeby

Popis byl vytvořen automaticky

Zdroj: https://pixabay.com/photos/business-handshake-business-deal-7111764/

Netransparentní a proměnlivá legislativa však trápí podnikatele i v okamžiku, kdy už mají stabilní a zavedenou firmu, což dokládá například nedávné zavedení a následně opětovné zrušení EET. To dokáže zahraniční společnost zlepšit a přinést tak možnost věnovat méně času formalitám a více samotnému podnikání.

Stejně tak se stávají zahraniční společnosti nástrojem daňové optimalizace. Světové jurisdikce dokáží nabídnout příznivější daňové prostředí. Zpravidla zde neexistuje daň z příjmů, od daně bývají osvobozeny dividendy. Případně se platí pouze roční paušální daň.

Mnozí podnikatelé z Česka navíc pomýšlejí na expanzi na zahraniční trhy. Se zahraniční společností přitom jednoznačně mohou využít snazší uzavírání smluv na daném trhu i vyšší důvěryhodnost v očích potenciálních zákazníků.

Důležitým aspektem může být také ochrana vlastnictví a celkově touha po soukromí. Skutečným vlastníkům dokáže offshore společnost zaručit absolutní anonymitu.

Má podnikání v zahraničí i nevýhody?

Důležité je správně se v problematice zorientovat. V některých zemích je tak například nutné podávat daňové přiznání nebo je zapotřebí provádět audity. Spočítat je nutné důkladně výši paušální daně, případně výši různých bankovních poplatků. Někdy tak podnikatel může dospět k závěru, že se mu offshore podnikání zkrátka nevyplatí.

Výběrem vhodné destinace však celý proces nekončí. Následuje založení společnosti, její usídlení, doručení apostilované dokumentace, vedení účetnictví, případně i další specifika. To obnáší orientaci v legislativě konkrétní země.

Obsah obrázku osoba, mrakodrap, budova, město

Popis byl vytvořen automaticky

ac

Zdroj: https://pixabay.com/photos/business-handshake-business-deal-7111770/

Tímto právním povědomím však zpravidla český podnikatel nedisponuje, případně za cenu zcela neúměrných časových ztrát. Vhodným řešením pak je obrátit se na odborníky a nechat se založením společnosti v zahraničí provést na klíč.

Spolehněte se na služby agentury

Registrační agentura je schopna po konzultaci s podnikatelem vybrat vhodnou zemi, navrhnout strukturu podniku a zařídit potřebné formální náležitosti nezbytné pro vytvoření funkčního podnikatelského subjektu v konkrétní zemi.

Někdejší společnost Parker&Hill ltd. působí na trhu již od roku 1996. V roce 2011 následně prošla transformací a začala v mezinárodním měřítku působit pod značkou Parker & Hill Inc. V současné době je společnost také členem nadnárodního konsorcia NWMG ltd. a aktuálně svými službami pokrývá celkem 16 jurisdikcí po celém světe.

Nabízí tak komplexní služby související se založením společnosti a naplněním veškerých legislativních požadavků. Součástí služeb tedy například je i vedení účetnictví a daňové poradenství, a to včetně otázek souvisejících se sférou kryptoměn, případně dále také sjednání bankovních licencí či založení svěřenského fondu. Více informací na – parkerhill.cz.