Co s botami, které způsobují statickou elektřinu?
Co s botami, které způsobují statickou elektřinu?
Mám nové boty, ale když v nich vyrazím do supermarketu, tak dostávám rány statické elektřiny. Co s nimi?
Re: Co s botami, které způsobují statickou elektřinu?
Tak především: Žádné boty nezpůsobují statickou elektřinu.
A dále: Jak dostáváš rány statické elektřiny? Ze vzduchu určitě ne. Ty rány určitě souvisí i s tvým oblečením, takže napiš, co máš v té chvíli na sobě. Boty se na tom mohou podílet maximálně svou izolační schopností, tzn. tím, že tě izolují dobře od podlahy.
A dále: Jak dostáváš rány statické elektřiny? Ze vzduchu určitě ne. Ty rány určitě souvisí i s tvým oblečením, takže napiš, co máš v té chvíli na sobě. Boty se na tom mohou podílet maximálně svou izolační schopností, tzn. tím, že tě izolují dobře od podlahy.
Když mám ty boty s koženou podrážkou tak dostávám statickou elektřinu od vozíku nebo od pokladny - toho plechového boku pásu. Když si vezmu jiné boty tak to nemám.
Tak ještě jednou:Bejr ↑28 lis 2018 09:33Když mám ty boty s koženou podrážkou tak dostávám statickou elektřinu od vozíku nebo od pokladny - toho plechového boku pásu. Když si vezmu jiné boty tak to nemám.
Boty se na těch "ranách" statickou elektřinou podílí nejspíš jen svou izolační schopností. Na tvorbě statické elektřiny na tvém těle se největší měrou podílí to, co máš na sobě. A jelikož díky izolačním vlastnostem bot není ta statická elektřina svedena do země, vybíjí se přesně způsobem, který jsi popsal.
Už to chápu. Projdu oblečení které nosím.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 3 Příspěvků
- 1039 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
09 zář 2016 07:47
-
- 3 Příspěvků
- 1647 Zobrazení