Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Matěj Klučný
Nový příspěvek
od Matěj Klučný » 11 srp 2016 20:21
Dobrý den, je mi 35 let a rád bych si začal něco odkládat na důchod. Jak nejlíp peníze uchovat? Dávat do banky? Nebo nějaké spoření? Jelikož tuším že důchod bude pár korun, chtěl bych tuto situaci nějak začít řešit.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 12 srp 2016 14:14
Nevím co nejvýhodnější. Já bych si zadala na svůj účet nějakou částku jako pravidelnou měsíční platbu a peníze posílala na jiný, nejlépe úročený spořící účet.
Nebo je možné sjednat si penzijní připojištění, tam je i nějaký státní příspěvek, výše příspěvku je závislá na výši měsíčních plateb.
Rozdíl je v tom, že ze spořícího účtu v případě potřeby můžeš něco vybrat, ale z penzijního připojištění to nepůjde.
-
Matěj Klučný
Nový příspěvek
od Matěj Klučný » 12 srp 2016 14:45
Dík, zjistím si něco o tom penzijním připojištění. Láká mi tam ten státní příspěvek. To že to nemůžu vybrat mi nevadí. Chci to stejně až na důchod. Díky
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.
-
-
- 1 Příspěvků
- 639 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
15 dub 2018 15:26
-
-
Kde spořit na studium?
Příspěvků 1
od Martin Králová » 11 dub 2016 09:11 »
Musím začít svým dětem spořit na studia, ale nevím do jaké banky jít a jaké konto požadovat. Máte s tím někdo zkušenosti? Kam mám jít?
- 1 Příspěvků
- 599 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
11 dub 2016 10:02
-
-
Kolik spořit dětem na účet?
Příspěvků 2
od Daniela » 04 kvě 2017 19:29 »
Chtěla bych aby mělo každé mé dítě nějaké peníze do začátku až jim bude 18. Jakou tak částku by bylo dobré tam naspořit za ty léta? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti...
- 2 Příspěvků
- 763 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Einstein
07 kvě 2017 10:23
-
-
Spoření na důchod vyplatí se ?
Příspěvků 2
od Andrea25 » 05 dub 2016 07:17 »
V dnešní době si nejsem ničím moc jistá, tak se jdu poradit. Je mi 25 let a začala jsem pracovat. Mám si už začít spořit na důchod? Co myslíte? Děkuji Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz...
- 2 Příspěvků
- 872 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
05 dub 2016 07:48
-
-
Na jak dlouho je invalidní důchod
Příspěvků 3
od Petra Černá » 28 říj 2016 10:13 »
Když bych dostala plný invalidní důchod, tak to už mám napořád nebo jen na určitou dobu? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a...
- 3 Příspěvků
- 1645 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
28 říj 2016 15:30