Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Tereza
Nový příspěvek
od Tereza » 13 zář 2017 16:52
Syrečky jsou po rozkrojení uvnitř ještě bílé. Jedná se nejspíš o nevyzrálý tvaroh. Kde je nechat aby dozrály? Můžu je dát do lednice?
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 13 zář 2017 16:55
Lepší je uložit do sklenice, zavíčkovat a nechat někde v kuchyni při pokojové teplotě. Rychleji uzrají než v lednici.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 13 zář 2017 18:11
Tereza A nezkazí se?
Za dva, tři dny určitě ne, ale podívej se, do jakého data je spotřeba, ale jak píšeš, že jsou ještě nevyzrále, tak to nehrozí a můžeš v průběhu stav tvarůžku kontrolovat, ale myslím, že to není nutné. Pravda, byla by škoda, kdyby se zkazily a ty vyhodila 30 korun za 90 gr.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 13 zář 2017 18:50
Tereza A nezkazí se?
Tvarůžky se nezkazí, jen dozrají...
Pak smrdí jako bolavá noha, ale chuťově jsou vynikající...
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 13 zář 2017 18:54
mowla Tvarůžky se nezkazí, jen dozrají...
Pak smrdí jako bolavá noha, ale chuťově jsou vynikající...
Pravda, nezkazí, ale můžou odpochodovat.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 13 zář 2017 19:41
Také přispěji trošku do diskuse.Už je to tak dvacet roků možná víc jsem koupil asi 5 ks sýru Romadur.Měl jsem škodovku a nákup ještě s dalším na přední sedačce.No abych to zkrátil.Asi po třech měsících při takovém větším úklidu pod sedačkou bylo v igelitovém pytlíku 5 ks sýru romadůr.Ale abych pravdu řekl tak úplně v jiné konzistenci než by člověk očekával.Sýr byl vyzrálý jako tvrdý zkrátka cihla.A byl opravdu chutný i když poměrně slanější.A co je zajímavé že ani celou dobu nebyl cítit.Ne proto že v mém auťáku by byl větší smrad než z toho Romaduru ale prostě tak nějak zrál bez smradu.Vždy když tuto příhodu někde dám k dobru tak prý kecám.Ale nekecám a opravdu to bylo tak jak to píši.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 13 zář 2017 21:18
dabač Také přispěji trošku do diskuse.Už je to tak dvacet roků možná víc jsem koupil asi 5 ks sýru Romadur.Měl jsem škodovku a nákup ještě s dalším na přední sedačce.No abych to zkrátil.Asi po třech měsících při takovém větším úklidu pod sedačkou bylo v igelitovém pytlíku 5 ks sýru romadůr.Ale abych pravdu řekl tak úplně v jiné konzistenci než by člověk očekával.Sýr byl vyzrálý jako tvrdý zkrátka cihla.A byl opravdu chutný i když poměrně slanější.A co je zajímavé že ani celou dobu nebyl cítit.Ne proto že v mém auťáku by byl větší smrad než z toho Romaduru ale prostě tak nějak zrál bez smradu.Vždy když tuto příhodu někde dám k dobru tak prý kecám.Ale nekecám a opravdu to bylo tak jak to píši.
-
-
Jak nechat dozrát avokádo
Příspěvků 2
od cilka » 07 lis 2016 11:53 »
Koupila jsem avokádo ale je nezralé. Dozraje po nějaké době mám počkat?
- 2 Příspěvků
- 1118 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Olina
07 lis 2016 16:21
-
-
- 1 Příspěvků
- 666 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
28 pro 2017 13:28
-
-
Syrečky obsah tuku
Příspěvků 3
od Milda » 27 čer 2016 09:53 »
Kolik tuku obsahují Olomoucké tvarůžky zvané jako syrečky ? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
- 3 Příspěvků
- 1226 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Donald
21 pro 2016 12:51
-
-
Z čeho jsou syrečky
Příspěvků 2
od Hans » 24 bře 2017 09:55 »
Zdravím,
koupil jsem si syrečky ale po rozkrojení je uprostřed nějaká bílá hmota. Co to je nikdy jsem to ještě v syrečku neviděl. Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s...
- 2 Příspěvků
- 770 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
24 bře 2017 10:18
-
-
- 3 Příspěvků
- 988 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
17 črc 2017 22:45