Jaká byla Vaše oblíbená hra v dětských letech?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Jaká byla Vaše oblíbená hra v dětských letech?

Nový příspěvek od Čertík » 23 zář 2016 15:32

Chtěl bych se Vás přátelé zeptat, jak jste si kdo hrál v dětství kdy nebyl počítač ani tablet ani mobil? Když vyprávím dětem že jsem si dokázal ve 4 letech půl dne hrát s knížkou (používal jsem ji jako volant) na autobus , tak na mě koukají jako na blázna :shock: . Řeknou mi, to by nás neba, jdeme raději na PC. Ale tenkrát počítač nebo mobil nebyl. Nebo s ramínkem na prádlo jsem doma běhal celej den po bytě a hrál si na letadlo :lol: . To už ale asi dnešní generace nechápe co?

Ralf
člen
Příspěvků 1378
Registrován 22 bře 2016 19:18

Nový příspěvek od Ralf » 23 zář 2016 15:41

Jo to už dnešní generace neví co je. Já vyrůstal na vesnici a měl jsem zahnutý klacek do tvaru pistole. Každý den jsem šel ven a střílel na šišky na stromech nebo na popelnice a hrál si na vojáka. Dneska to raději nikde neříkám. Tomu by nikdo nevěřil jak se dříve dokázal člověk v dětských letech bavit. :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 23 zář 2016 15:48

Bože, to byly časy. Naháněly se obruče od jízdních kol, hráli se kuličky, na partyzány, když se přišlo z kina, kde promítali indiánky, o mušketýrech, hned jsme zaujali pozice za vesnicí. Hry, jako stát železo ani hyb, schovávaná, na doktory...tyto hry a mnoho další byly velice oblíbené.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 23 zář 2016 16:19

Jojo, kuličky to taky byla moje oblíbená hra. :lol: Dají se vůbec ještě koupit? Nebo skákat panáka. A kopec jsme sjížděli na starém dětském kočárku. Když vídám všechny ty cukrovinky ve tvaru mobilů a tabletů, tak si myslím že děti už nebudou mít svoji vlastní fantazii.

Sova
člen
Příspěvků 841
Registrován 13 čer 2016 10:37

Nový příspěvek od Sova » 23 zář 2016 16:44

Čertíku hodně dobrá otázka a díky za ní. Nechám toto vlákno přečíst vnoučkům. Myslím že se mi budou hodně vyptávat jak se dalo vůbec žít bez počítače a mobilu. Když přijedou a není místy signál tak se můžou zbláznit. Co když mi někdo volá a já nejsem dostupný? Co když zrovna něco potřebuje?

Dříve když nebyl mobil tak byla klidnější a lepší doba. Nikdo nikoho neuháněl a slovo platilo. Když se řeklo že někdo v 10 přijde tak přišel. Dneska mi přijde SMS, zdržím se hodinu, nebo kolikrát SMS nepřijdu necháme to na jindy.

Zato internet ten se mi zdá užitečný. Člověk si vyhledá informace, nakoupí, vidí fotky rodiny.

Každá doba má svoje, ale tuto otázku beru jako jednu z nejlepších co tu kdy byla. Krásně jsem zavzpomínala na dětství a určitě to proberu s rodinou. Ty to zajímá jak to bylo dříve, tak jim budu vyprávět. Uděláme si pěkný večer až přijedou a aspoň se dozví jak do bylo dříve. ;)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Jaká je vaše závislost?
       od Mudr.Lant » 10 říj 2018 18:50 »
    2 Příspěvků
    961 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Michaela
    11 říj 2018 06:04
  •    Jaká karetní hra pro 6 lidí?
       od Anděl » 14 bře 2018 19:50 »
    1 Příspěvků
    619 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    14 bře 2018 20:20
  •    Jena nábytek Vaše zkušenosti
       od Dana K. » 15 bře 2016 08:21 »
    4 Příspěvků
    2521 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Standa
    07 črc 2016 11:43
  •    MS ve fobale a vaše tipy na vítěze.
       od Dušan » 16 čer 2018 05:48 »
    1 Příspěvků
    633 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    16 čer 2018 06:10
  •    Jak vznikla vaše prezdívka?
       od Mareš » 23 srp 2018 11:55 »
    2 Příspěvků
    814 Zobrazení
    Poslední příspěvek od satam
    07 zář 2018 16:51