Musí mi zaměstnavatel když jsem na mateřské držet místo?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Simona Drábková

Musí mi zaměstnavatel když jsem na mateřské držet místo?

Nový příspěvek od Simona Drábková » 22 říj 2016 10:34

Když jsem na mateřské dovolené musí mi zaměstnavatel držet můj flek? Budu se moc po mateřské do práce vrátit nebo si musím hledat jinou?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 22 říj 2016 10:43

Zaměstnavatel je povinen, pokud nezkrachuje, držet pracovní místo do tří let věku dítěte, ale nemusí to být na stejnou pozici. Jiné by bylo, kdybys šla hned po mateřské dovolené, to by ti mohl dát práci podobnou, kterou jsi měla napsanou v pracovní smlouvě.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 22 říj 2016 11:11

OPRAVA: Pokud půjdeš hned po mateřské(28 týdnů), máš nárok na stejnou židli a pokud by pozice byla zrušena, musí ti dát práci, která je uvedena v pracovní smlouvě. Konec mateřské(rodičovského..), musíš nahlásit předem zaměstnavateli.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 22 říj 2016 11:18

Jak píše Mudr.Lant, tak je to správně podle zákona. Bohužel v praxi to tak většinou nefunguje, protože na tvém místě už jistě bude sedět jiná zaškolená pracovnice. Většinou zaměstnavatel nabízí jiné, ale stejně placené místo. Je moudřejší to jiné místo přijmout, než se ohánět zákony a dělat si tak problém do budoucna.

Simona Drábková

Nový příspěvek od Simona Drábková » 22 říj 2016 13:01

Děkuji za vysvětlení.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek