Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Kateřina Vítounová
Nový příspěvek
od Kateřina Vítounová » 17 lis 2016 13:20
Jezdím do práce firemním autobusem a včera byla po cestě bouračka a autobus měl zpoždění ne moji vinou. V práci mi bylo nařízeno že si musím půl hodiny co jsem přijela pozdě nadělat. Mají na to právo? Že bylo zpoždění firemního autobusu za to přeci nemůžu. Dojíždím 20 km.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 17 lis 2016 18:20
Z lidského hlediska bych řekla, že na to právo nemá. Ale zákoník práce mluví jinak. Tuto a podobné situace označuje jako překážku v práci na straně zaměstnance a to i v případě, že ji zaměstnanec nezpůsobil, jako je tvůj případ.
Podle zákoníku práce ti za tuto zameškanou dobu nepřísluší nárok na mzdu. Tvůj zaměstnavatel to vyřešil tím, že tě to nechává napracovat a mzdu ti vyplatí. Myslím, že je v právu.
Kdybych se já dostala do podobné situace, nepřela bych se s ním a tu půlhodinu napracovala.
-
Kateřina Vítounová
Nový příspěvek
od Kateřina Vítounová » 17 lis 2016 19:23
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Máte pravdu. Problém je ale v tom že Já dojíždím a pokud bych chtěla v práci zůstat o půl hodiny dýl není to možné protože nemám jak se jinak dostat domů jezdí tam pouze firemní autobusy. Navíc mě zaráží ještě jedna věc. Kolegyně co má jinou mistrovou než já, tak to nadělat nemusí. Mě to bylo přikázaný že musím. Zítra se zkusím ještě domluvit. Mějte se a díky za odpověď.
-
Sova
- člen
- Příspěvků 841
- Registrován 13 čer 2016 10:37
Nový příspěvek
od Sova » 18 lis 2016 07:34
Chápu jak to myslíte. No pokud budou na nadělání té půlhodiny trvat a je problém tam zůstat déle kvůli dopravě, zkusila bych se domluvit tak, že půjdu tři dny ze svačiny o 10 minut dříve a tím si to nadělám.
-
-
Pozdní účinek léků na spaní
Příspěvků 2
od Pepan » 30 dub 2016 09:06 »
Léky na spaní beru již kolem šesté večer, ale přesto nemohu usnout a ráno se nevzbudím. Kdy bych je měla správně brát? Je v šest hodin večer moc pozdě brát léky na spaní? Díky za názory Poznámka...
- 2 Příspěvků
- 1161 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Bred
30 dub 2016 11:07
-
-
Co spadne do mojí zahrady je moje?
Příspěvků 3
od Jitka » 22 říj 2016 15:49 »
Soused má přesně 3 metry od mého plotu obrovský ořech. Vždycky když na podzim shazuje listí se zlobím, že to musím uklízet a řešit problém kam s tím. Soused tvrdí, že všechno co spadne na můj pozemek...
- 3 Příspěvků
- 896 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
22 říj 2016 16:55
-
-
Může někdo zneužít mojí IP adresu?
Příspěvků 3
od Ada » 21 bře 2017 07:10 »
Když bude někdo vidět mojí IP adresu může toho nějak zneužít? Když vstoupím na nějaký web, můžou si určitě zjistit moji IP adresu, nemůžou jí nějak zneužít?
- 3 Příspěvků
- 1092 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
21 bře 2017 10:01
-
-
Může někdo zneužít mojí DNA?
Příspěvků 2
od BASL » 07 srp 2018 15:23 »
Co když třeba ostříhané nehty hodím do popelnice nebo když mě stříhá holička a zneužije vlasy či nehty? Může pak někdo získat mojí DNA a něco s tím udělat?
- 2 Příspěvků
- 637 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
07 srp 2018 20:38
-
-
- 3 Příspěvků
- 814 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kokloš
05 led 2019 16:58