Máme psa a je pořád unavený venku ani neběhá a jakoby ho nic nebaví. Může za to strava? Kupuju mu pouze granule. Je to už dospělý vlčák. Dříve co jsem ho krmil normálním jídlem tak byl v pořádku. Je to až po přechodu na granule. Nemám teď čas tolika vařit.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Může za vitalitu psa jeho strava?
Jak píše Mudr.Lant, strava hodně ovlivňuje vitalitu.
Jakou značku granulí dáváš? Granule a granule mohou být veliký rozdíl. Třeba z reklam známé značky, jako je Pedigréé, Darling, Friskies, Royal canin, Propesko a podobné jsou jen šunt, ve kterých jsou často pouhá 4% masa.
Kvalitní granule, jaké pes potřebuje musí mít minimálně 50% masa, ty lepší mají 70% - 80% masa. Podotýkám masa, ne vedlejších produktů živočišného původu, které výrobci rádi uvádí v % s masem dohromady.
Takové granule ovšem nekoupíš pod 100Kč za kilo, protože za méně to vyrobit nejde. Když někdo nadšeně kupuje granule Kaufland, Tesko a tak které stojí 300,- Kč za 15 kg pytel, je jasné, co v tom za ty peníze asi může být.
Je to strava vhodná tak pro slepice.
Vařit nemusíš, maso můžeš psovi dávat syrové. V poměru 2/3 maso, 1/3 přílohy.
Jakou značku granulí dáváš? Granule a granule mohou být veliký rozdíl. Třeba z reklam známé značky, jako je Pedigréé, Darling, Friskies, Royal canin, Propesko a podobné jsou jen šunt, ve kterých jsou často pouhá 4% masa.
Kvalitní granule, jaké pes potřebuje musí mít minimálně 50% masa, ty lepší mají 70% - 80% masa. Podotýkám masa, ne vedlejších produktů živočišného původu, které výrobci rádi uvádí v % s masem dohromady.
Takové granule ovšem nekoupíš pod 100Kč za kilo, protože za méně to vyrobit nejde. Když někdo nadšeně kupuje granule Kaufland, Tesko a tak které stojí 300,- Kč za 15 kg pytel, je jasné, co v tom za ty peníze asi může být.
Je to strava vhodná tak pro slepice.
Vařit nemusíš, maso můžeš psovi dávat syrové. V poměru 2/3 maso, 1/3 přílohy.
Ještě doplním, že není třeba dávat jen čisté maso – svalovinu, ale i vnitřnosti, ledvinky, játra, žaludky, srdce, slezinu, dršky a hlavně i kosti. Kosti jen syrové a nesmí být z drůbeže. Když to doplníš zeleninou, zajistíš tak psovi všechny živiny a vitamíny které potřebuje a bude vitální až moc. A ještě tě to vyjde levněji než krmení kvalitními granulemi.
Já původně krmila Britem, což je střední řada granulí a po přechodu na Acanu jsem velký rozdíl ve vitalitě psa také pozorovala. Najednou ožil.
Nyní dávám obojí, ráno granule a večer maso a pes je OK.
Já původně krmila Britem, což je střední řada granulí a po přechodu na Acanu jsem velký rozdíl ve vitalitě psa také pozorovala. Najednou ožil.
Nyní dávám obojí, ráno granule a večer maso a pes je OK.
Děkuji za rozsáhlou odpověď a vysvětlení problému. Opravdu mi to hodně moc pomohlo a otevřelo oči. Jsem vaším velkým dlužníkem. Děkuji pěkný den
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.