Jak co nejrychleji odmrazit mrazák
Jak co nejrychleji odmrazit mrazák
Jak co nejrychleji odmrazit mražák aby se věci venku zatím ne rozehřáli.
Správně nijak, respektive nechat ho pomalu samovolně odmrazit.
Pak jsou takové ty metody které jsou na vlastní riziko jako použití fenu či postavení do mrazáku hrnec s horkou vodou. Takových tipů je plný internet. Jestli ale nedojde k poškození spotřebiče, to už nikdo neuvádí.
Osobně ale maso a ostatní zmrazené věci vždy zabalím do novin a nechávám mrazák samovolně rozmrazit.
Pak jsou takové ty metody které jsou na vlastní riziko jako použití fenu či postavení do mrazáku hrnec s horkou vodou. Takových tipů je plný internet. Jestli ale nedojde k poškození spotřebiče, to už nikdo neuvádí.
Osobně ale maso a ostatní zmrazené věci vždy zabalím do novin a nechávám mrazák samovolně rozmrazit.
Tak tedy.Hlavně se u nás odmrazuje mrazák v lednici.Protože je hodně používaná a manželka to nechá až do doby kdy už nejdou otevřít dvířka tak jdu na to.Nejdřív musím dvířka po nahřátí odmontovat.Zespodu jsou jištěny dvěma vruty.Potom opatrně vyviklat a sejmout.Po vyklizení tam šoupnu teplovzdušnou kostku.Koupil jsem ji tak nějak začátkem devadesátých let.Má rozměry cca 15 až 18 cm a do mrazáku se hravě vejde,Výhoda tohoto zařízení je že má velký a okamžitý tepelný výkon,Po určité krátké době kdy dojde odmrznutí ledu kterrý je dost navrstvený až někde kolem 2 cm,mám udělátko z bukového dřeva takové pravítko asi 60 cm dlouhé a na konci naostřené jako dláto.No a stímto pravítkem docela brutálně ten led z chladiče vylámu.samozřejmě nejsem zase takový pitomec abyc někde poškodil chladič nebo trubičky.Po odstranění ledu a vytření ještě nechám kostkou chladič chvilku nahřívat do úplného vyschnutí.Namontuji dvířka zapnu a žena si ty potraviny dá zpět do mrazáku.Pokud toto dělám v létě tak si je krádkodobě zabalí do těch péřových dek.Tak že jsou ještě silně namrazené.Jak říkám každý to dělá nějak .Já to takhle praktikuji a osvědčilo se to.Mrazáky odmrazuji stejně máme dva truhlicový a pultový.Ty ale ne zase tak často.Je to takové hurá.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 3 Příspěvků
- 745 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
16 úno 2018 14:24