Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Bohuslav
Nový příspěvek
od Bohuslav » 14 pro 2016 13:48
Dobrý den. Mám 6 let do důchodu a zdravotní potíže že mi dělá obrovský problém chodit do práce. Lékařka už mi několikrát říkala ať jdu do invalidky. Chci se zeptat. Pokud půjdu na tich 6 let do invalidního důchodu, jaký pak můžu asi dostat starobní důchod? Bude to minimum co? Počítá se do toho ten invalidní? Moc děkuji za odpověď
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 14 pro 2016 14:07
Tak toto jsem řešil tento rok já, osobně. Podle toho, že máš jít za šest let do starobního důchodu, tuším, že jsi ročník 58 ročník, tak jakýkoliv důchod se vypočítává z odpracovaných let a výši platu za toto období. Pokud půjdeš do ID (záleží do jaké skupiny) nyní, tak v době nároku na starobní důchod se ti může důchod i zvýšit oproti invalidnímu. Pokud by ti vypočítali starobní důchod menší, než bys měl invalidní, tak ti ponechají ten důchod vyšší, tedy invalidní.
Snad jsi to v kostce pochopil.
-
Bohuslav
Nový příspěvek
od Bohuslav » 14 pro 2016 15:08
Děkuju za vysvětlení. Tak to budu muset chodit do práce až do důchodu. To bych měl pak pár korun. Ten invalidní bude počítám 6.000 kč.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 14 pro 2016 15:50
Bohuslave, možná jsi to správně nepochopil. Do normálního důchodu se ti nebude započítávat příjem z invalidního důchodu. Těch šest let invalidního důchodu bude doba vyčleněná a důchod se bude počítat ze stejné částky, jako ti teď počítají ten invalidní. Ten normální by ti měl vyjít vyšší.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 14 pro 2016 16:58
Píšeš, že budeš mít cca 6 000, ale víš do jaké skupiny ID patříš? Jsou rozděleny na 3 skupiny - I. II. III. :!:
-
Bohuslav
Nový příspěvek
od Bohuslav » 14 pro 2016 17:07
Ann Bohuslave, možná jsi to správně nepochopil. Do normálního důchodu se ti nebude započítávat příjem z invalidního důchodu. Těch šest let invalidního důchodu bude doba vyčleněná a důchod se bude počítat ze stejné částky, jako ti teď počítají ten invalidní. Ten normální by ti měl vyjít vyšší.
Já vím, proto budu raději chodit dokud to půjde do práce, abych měl pak ten starobní o něco vyšší než když teď půjdu do invalidky.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
-
Na jak dlouho je invalidní důchod
Příspěvků 3
od Petra Černá » 28 říj 2016 10:13 »
Když bych dostala plný invalidní důchod, tak to už mám napořád nebo jen na určitou dobu? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a...
- 3 Příspěvků
- 1645 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
28 říj 2016 15:30
-
-
- 2 Příspěvků
- 1330 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Eliska226
16 lis 2016 10:48
-
-
Počítá se invalidní důchod do odpracovaných let?
Příspěvků 7
od Marek Šantora » 15 říj 2017 09:38 »
Dobrý den přeji všem. Když jsem pobíral dva roky invalidní důchod, počítá se to do odpracovaných let nebo ne? V podstatě jsem žádnou činnost nevykonával tudíž by se to nemělo počítat do odpracovaných...
- 7 Příspěvků
- 2101 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
15 říj 2017 12:14
-
-
Plný invalidní důchod a přivýdělek?
Příspěvků 3
od Matěj Z. » 16 říj 2017 09:51 »
Mohu si přivydělat nějakou korunu pokud mám plný invalidní důchod? Pokud ano tak do jaké částky?
- 3 Příspěvků
- 2703 Zobrazení
-
16 říj 2017 14:27
-
-
Kdy mohu zažádat o invalidní důchod?
Příspěvků 2
od milcas » 18 říj 2017 15:15 »
kdy mohu zadat o invalidni duchod 3 stupne Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
- 2 Příspěvků
- 1030 Zobrazení
-
18 říj 2017 16:00