Zájem o práci lidí na Úřadu práce

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Zájem o práci lidí na Úřadu práce

Nový příspěvek od Čertík » 05 úno 2017 15:37

Musím se s vámi podělit o jednu zajímavou zkušenost. Ve středu jsem šel kolem úřadu práce tady v Plzni. Potřeboval jsem sehnat nějaké brigádníky tak jsem si myslel že je to pravé místo. Oslovil jsem před úřadem práce asi šest lidí co venku kouřili cigaretu jestli by měli zájem o brigádu a vydělat si nějakou korunu. Práce bych měl dost. Potřebuji vyklidit sklep, naložit spoustu rozebraných starých skříní do auta a odvézt do sběrného dvora, vykopat elektřinu, opálit a natřít staré dřevěné okna, prostě připravit nové prostory pro novou kancelář. Za osm hodin práce denně jsem nabídl 600kč. Jeden se zeptal to je manuální práce nějaké nošení? Že nemůže nic tahat. Další dva říkali že jsou spokojení že mají dávky že nic nepotřebují. Ty ostatní řekli že nemají o práci zájem.

Z toho jsem usoudil že tyto lidi pracovat nechtějí. Měl jsem smůlu na blbý lidi nebo je to skutečně tak?

Asi jim to vyhovuje. No nic jdu dělat. Já totiž makám i v neděli.

Máte někdo podobnou zkušenost? Mě to třeba překvapilo protože kdybych byl na úřadu práce a někdo mi nabídl za den 600kč tak do toho skočím po hlavě.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Paulie
člen
Příspěvků 1535
Registrován 16 úno 2016 08:21

Nový příspěvek od Paulie » 05 úno 2017 15:47

No mám na to názor takový že ne všichni nechtějí pracovat. Já byl na Úřadu práce třikrát a vždy jsem si našel práci sám. Musím teda podotknout že pokaždé říkali že jsem vzorný. Je ale pravda že některým to může vyhovovat a pracovat nechtějí. Zkusím najít článek u kterého jsem se opravdu pobavil. Jedna z nepřizpůsobivých rodina má tolik dětí že měsíčně dostane asi 35000 na dávkách. Bylo to myslím i v Televizních novinách. Kdo by pak šel do práce když jim takto sunou peníze přímo do huby?

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 05 úno 2017 15:50

Také si myslím, že většina evidovaných na pracáku pracovat nechce. Dej si inzerát, ale ne do nabídek práce, spíš někam na Bazoš, nebo do Annonce. Takovou práci by mohl zvládnout některý ještě zdatný důchodce, kterého už nikde nechtějí, nebo i student.

Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Nový příspěvek od Čertík » 05 úno 2017 15:57

Ještě doplním že 600 kč bylo denně pro každého ne dohromady. Nakonec jsem to vyřešil v pátek před elektrotechnickou školou. Tři ze čtyř oslovených studentů práci vzalo. Včera v sobotu už jsme zvládli kus práce. Chápete ale že jako první jsem chtěl dát možnost lidem na Úřadu práce o kterých jsem si myslel že potřebuji peníze.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Dopis z úřadu práce
       od Vízner Zbyněk » 30 kvě 2016 12:11 »
    2 Příspěvků
    1212 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Čertík
    30 kvě 2016 12:58
  •    Jak probíhá schvalování dotace od úřadu práce?
       od Zmožek Daniel » 15 srp 2016 20:47 »
    2 Příspěvků
    1137 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Paulie
    15 srp 2016 21:08
  •    Musí se vracet dotace od úřadu práce?
       od Zmožek Daniel » 15 srp 2016 20:49 »
    2 Příspěvků
    1018 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Jitule
    15 srp 2016 21:04
  •    Kolik dostanu z Úřadu práce peněz?
       od Vasil » 30 zář 2016 11:19 »
    4 Příspěvků
    4117 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Vasil
    30 zář 2016 15:38
  •    Jak dlouho můžu být na úřadu práce?
       od Adéla Dvořáková » 31 bře 2017 13:55 »
    1 Příspěvků
    4289 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    31 bře 2017 14:35