Poradí nástrojař nebo ten, kdo tomu řemeslu hoví?
Poradí nástrojař nebo ten, kdo tomu řemeslu hoví?
Mám míchačku na maso, ve které je na ložisku vložena hřídel s míchadlem. Při její použití musím vyvinout značnou sílu abych maso řádně promíchal. Byly by vhodné nějaké ozubená kola,která by práci usnadnila? Věděli byste kolik zubů a velikost kol by byla zapotřebí.
Pro ilustraci vkládám obrázek. Původně byla na el. pohon, ale ten měl málo otáček a byl i trošku slabý.
Za rady předem děkuji!
Pro ilustraci vkládám obrázek. Původně byla na el. pohon, ale ten měl málo otáček a byl i trošku slabý.
Za rady předem děkuji!
Tipuju potřebné otáčky hřídele míchadla tak na +/-60ot/min. Elektromotor nemusí být silný, podle mého názoru stačí nějaký elektromotor z auta, třeba ze stíračů nebo z topení. Na 230V by vyhověl třeba motor z pračky, vysavače apod. Pak už jde jen o to najít potřebný převod, který zredukuje otáčky motoru v řádu tisíců ot/min na těch cca 60 ot/min. Ten ti teď z hlavy neporadím, ale podívám se na to a když něco najdu, dám zítra vědět.
Mimochodem, motůrek stěračů má svou převodovku a staré motůrky (Škoda 120, možná i jiné) mají výstup na hřídeli cca těch 40-60 ot/min. Podívej se tímhle směrem a myslím, že to dohromady dáš
Mimochodem, motůrek stěračů má svou převodovku a staré motůrky (Škoda 120, možná i jiné) mají výstup na hřídeli cca těch 40-60 ot/min. Podívej se tímhle směrem a myslím, že to dohromady dáš
Máš pravdu, potřeboval bych, aby otáčky byly +- 60/min.. Motůrek který jsem používal, byl předělaný z 230 V na 12 V, ale nevěřím, že motůrek ze stěračů byl tak silný, když vím, že když chytnu rameno stěrače, motůrek se zastaví. Ale i tak bych potřeboval tu kliku s převody. Bylo by to pro mne ideální řešení.
Motůrek stěračů je "kurevsky" silný. Představ si běžnou situaci, když máš na skle jenom 5mm mokrého sněhu, pustíš stírače, oni sice protestujou, ale obvykle to sundají.
A proto jsem navrhl motůrek ze staré Š120, který je robustní, výkonný, na výstupní hřídeli se točí KOLEM DOKOLA, ne pohyb sem tam sem tam. Na vrakárně je za pusinku a za zkoušku to myslím stojí. Jen je třeba použít na pohon autobaterii nebo příslušně navržený silný zdroj.
Kdyby náhodou shořel, říkám, je za pár šupů a můžeme vymyslet něco jiného.
A proto jsem navrhl motůrek ze staré Š120, který je robustní, výkonný, na výstupní hřídeli se točí KOLEM DOKOLA, ne pohyb sem tam sem tam. Na vrakárně je za pusinku a za zkoušku to myslím stojí. Jen je třeba použít na pohon autobaterii nebo příslušně navržený silný zdroj.
Kdyby náhodou shořel, říkám, je za pár šupů a můžeme vymyslet něco jiného.