Pokud budu jezdit autem na vlastním pozemku pod vlivem alkoholu může mě něco hrozit? Předpokládám že policie mě nemůže zastavit u mě na zahradě.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Jízda autem pod vlivem alkoholu na vlastním pozemku
Doplním: Na vlastním pozemku ti neplatí zákon o provozu na pozemních komunikacích (z.č. 361/2000Sb.), ale má to opět výjimku. Pokud máš ve vlastnictví komunikaci, která je deklarovaná jako veřejná ve smyslu příslušných předpisů, tak na ní nesmíš jezdit opilý, byť ti patří.
Pokud tím ježděním po vlastním pozemku způsobíš jinému škodu na majetku nebo zdraví, jsi za ni odpovědný podle jiných předpisů, než je z.č. 361/200Sb., ale alkohol bude v tom případě přitěžující okolnost.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Pokud tím ježděním po vlastním pozemku způsobíš jinému škodu na majetku nebo zdraví, jsi za ni odpovědný podle jiných předpisů, než je z.č. 361/200Sb., ale alkohol bude v tom případě přitěžující okolnost.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.