Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Ladislav
Nový příspěvek
od Ladislav » 21 črc 2017 09:07
Jaký máte názor na to, když se děti odstěhují a nechají si u rodičů trvalý pobyt kam jim chodí pošta?
Co když děti udělají dluhy nebo provedou nějakou špatnost? Přišel by exekutor k nám jako k rodičům kde mají děti hlášený trvalý pobyt?
-
Eman
Nový příspěvek
od Eman » 21 črc 2017 09:15
Do loňského roku jsme měli se ženou trvalý pobyt na adrese jejích rodičů jako pozůstatek z dob, kdy jsme se několikrát stěhovali a nechtěli jsme adresu trvalého pobytu neustále měnit. Takto jsme bez problémů fungovali asi 15 let. A nakonec náš syn, který už s námi 6 let nebydlí, má zatím trvalé bydliště u nás.
Pokud máte z vlastních dětí obavy ve věci průšvihů, pak stejně nemáte moc šancí dosáhnout zrušení jejich trvalého pobytu u vás, i když v poslední době se situace mění a snad jde i trvalý pobyt ze strany majitele bytu/domu za určitých podmínek zrušit.
Exekutor pochopitelně přijít může, pak už je na vás ho přesvědčit, že váš povedený potomek už s vámi nebydlí. Hlavně nesmí v bytě najít žádné známky toho, že by se u vás zdržoval.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 21 črc 2017 09:44
Exekutor může přijít, i když dotyčný potomek má trvalé bydliště jinde - stačí oprávněná domněnka, že má u vás nějaké věci...
Pokud jde o trvalý pobyt kvůli příchozí poště - proč ne? - na jejím předání se asi snadno domluvíte...
-
-
Jak zrušit trvalý pobyt?
Příspěvků 3
od Němeček » 28 črc 2018 17:39 »
Dobrý den, syn se od nás odstěhoval už dávno, ale nechal si u nás trvalé bydliště. Bohužel se chytil špatné party a nadělal spoustu dluhů, které nesplácí. Bojíme se, že exekutor přijde k nám domů. Je...
- 3 Příspěvků
- 716 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
28 črc 2018 19:11
-
-
Jak oznámit dětem rozchod rodičů?
Příspěvků 1
od Tobeš Jan » 28 kvě 2018 22:00 »
Zdravím. Budeme se s manželkou rozvádět. Já se budu příští týden stěhovat. Máme děti 3 a 7 let. Prozatím jim chceme říct že se stěhuji k baby. Je to dobrý postup? Nechceme aby to byl pro ně velký...
- 1 Příspěvků
- 677 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
07 zář 2018 17:16
-
-
Může banka opozdit trvalý příkaz?
Příspěvků 5
od Bank-klient » 07 črc 2018 13:04 »
Mám založený trvalý příkaz, který je splatný 5 den každého měsíce. Kontroloval jsem účet a zjistil, že peníze jsou zablokovány, ale neodeslány a přitom dnešní datum je sedmého července a...
- 5 Příspěvků
- 784 Zobrazení
-
07 črc 2018 16:40
-
-
- 5 Příspěvků
- 1133 Zobrazení
-
23 zář 2017 10:50
-
-
Cizinec a jeho pobyt zde v České republice
Příspěvků 10
od
Danush » 12 říj 2017 12:24 »
Dobrý den Chtěla bych zjistit jaký má právo Cizinec s kterým mám dítě a zapsala jsem do rodného listu udělat se svým vizem. On máte u sebe jen papír s kterými jsme byli na matrice potvrzení že je v...
- 10 Příspěvků
- 1527 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
14 říj 2017 22:45