Jak dlouho vydrží čistá voda v zahradním zděném bazénu?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Aleš Strádal

Jak dlouho vydrží čistá voda v zahradním zděném bazénu?

Nový příspěvek od Aleš Strádal » 12 srp 2017 15:47

Dobrý den. Na příští rok plánujeme nechat vystavit zahradní bazén který bude v zemi zároveň s terénem. Kolikrát ročně při dodržení všech hygienických podmínek je zapotřebí vodu měnit přes sezónu? Prostě aby se dalo kdykoliv vykoupat. Pokud bych musel vodu v bazénu vyměnit třeba třikrát za léto, tak to by mě došla voda ve studni. Za odpověď děkuji

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 12 srp 2017 18:08

Výrobci tvrdí, že při správném použití filtrace a chemie se voda měnit nemusí. Nezapomeň ale, že do bazénu bude padat listí a jiné nečistoty z okolí. My měníme vodu vždy když nevypadá dobře, tedy několikrát za sezonu. Také ve studně nemáme dost vody na celý bazén, napouštíme ho postupně, když voda doteče, připustíme.

Aleš Strádal

Nový příspěvek od Aleš Strádal » 12 srp 2017 18:43

To padající listí bych řešil nějakou sítí nad bazénem když se nikdo nekoupe.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 13 srp 2017 13:25

A proč zděný bazén když je na trhu přehršel nabídek včetně filtrací.Jinak voda se nemusí měnit za sezonu vůbec pokud se ví jak na to.Ale pokud budou v bazénu nebo jezírku ryby tak to je potom bez chemie a čištění musí být zcela na přírodní bázi rostlinami ,přelivem a pod.Jinak při správném PH,a chlorování se čistota vody dá udržet.Dokonce i když něco zanedbáte a objeví se řasa není nutno měnit vodu.Fakt je ten že na trhu je velké množství předražené chemie kterou se dá problém odstranit.Na druhou stranu když vniknete do problému tak vám na udržení skvělé vody postačí hydroxid sodný kilo za pajdu a kyselina sírová,chcete li obyčejný elektrolyt do olověných baterií.Zní to strašně drasticky ale takto se udržují bazény veřejné.Ale jak říkám musí člověk pochopit vzájemné působení těchto prostředků.Samozřejmě že musíte pro nezbytné udržení čistoty vody také chlorovbat.Jak se ale říká všeho s mírou.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 13 srp 2017 14:21

To je věc názoru. Někomu nevadí koupat se v dva měsíce staré vodě s chemií, já dávám přednost čisté vodě, proto mám v bazénu vodu bez chemie a měním ji. Voda z bazénu je vhodná na zalévání zahrady.
Kde se koupou děti, nedá se zabránit všelijakým nečistotám, které na nohách do vody z trávníku zanesou. A u malého dítěte ani není jistota, že se do vody jen tak z lumpárny nevyčurá.

dabač
člen
Příspěvků 2273

Nový příspěvek od dabač » 13 srp 2017 16:33

Souhlasím že to je věc názoru.Pokud ale budete provozovat bazén cca objemu 40 m krychlových tak měnit vodu byť jednou za měsíc a ještě k tomu z vodovodního řadu tak nevím.Jinak u bazénu opravdu šetřit na filtraci se nevyplácí.Ale pravda je že nejsem příznivcem domácích bazénů.Přišel jsem k tomu tak nějak když se syn rozvedl a tak nám po nich zůstala kočka ,pes a ten bazén.No a tak jsem do toho musel jaksi vniknout.Ale voda je určitě rovnocenná co se kvality týče jak ta jak říkáte čerstvá.Pravda je ta,že jsem ji jako zálivku nezkoušel.Ale zkusím.Důležité jsou pravidelné rozbory a podle nich reagovat.

dabač
člen
Příspěvků 2273

Nový příspěvek od dabač » 13 srp 2017 19:18

Omlouvám se pane Strádale nějak jsem nepozorně přečetl váš dotaz.Zřejmě máte v úmyslu zabudovat normální bazén co se dnes praktikuje a ne betonový.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Jak často se mění voda v zahradním bazénu?
       od Varmuža » 20 srp 2018 07:58 »
    1 Příspěvků
    785 Zobrazení
    Poslední příspěvek od dabač
    20 srp 2018 08:27
  •    Jak dlouho vydrží kapr v zahradním jezírku?
       od Kozák Aleš » 25 srp 2017 12:34 »
    1 Příspěvků
    791 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    25 srp 2017 14:55
  •    Může se plavat v zahradním bazénu?
       od Eliška » 17 led 2017 13:32 »
    4 Příspěvků
    1148 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Gorge
    02 srp 2017 19:41
  •    Jaký ohřev vody v zahradním bazénu je nejlevnější?
       od bob » 23 srp 2017 09:16 »
    4 Příspěvků
    978 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    23 srp 2017 09:41
  •    Zelená voda v zahradním jezírku
       od David Nikodem » 01 srp 2017 14:27 »
    3 Příspěvků
    858 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Irena 27
    01 srp 2017 14:31