Kamera na chalupu
Kamera na chalupu
Zdravím, mám neustálý problém s vykrádáním chalpoupky. Máme ji dost odstrčenou a minimálně co dva roky vykradenou. U policie jsme samozřejmě neuspěli, ty nám poradili max si tak koupit kameru. Řešil jste to někdy někdo? díky
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.
Kamera - je problémem...
1. mohou ti ukrást i kameru
2. jedině účinné pro zachycení pachatele je kamera s nočním viděním a s napojením on-line na PCO nebo tvůj telefon (...) - takže nějaká fotopast s IR a SIM (i tuto kameru ale může zloděj detekovat nebo zahlušit nebo ukrást)
3. záznam není není přijímán jako důkaz, jen jako indicie (ideální je chytit dotyčného při činu - proto on-line)
4. i pokud zloděje chytí, je nejisté, zda ten zaplatí škodu (po třeba homeless nic nevymůžeš)
___
Takže nejlepším prostředkem pro prevenci je maketa kamery, která případného pachatele odradí už jen tou možností - umístit tak, aby byla jasně a zřetelně vidět, ale aby ji nemohl lehce sebrat.
Ale hlavně - nenechávej tam nic cenného, aby kvůli tomu stálo zato chatu vykrádat; zámek jen jednoduchý a levný (aby škoda při jeho překonání nebyla velká).
1. mohou ti ukrást i kameru
2. jedině účinné pro zachycení pachatele je kamera s nočním viděním a s napojením on-line na PCO nebo tvůj telefon (...) - takže nějaká fotopast s IR a SIM (i tuto kameru ale může zloděj detekovat nebo zahlušit nebo ukrást)
3. záznam není není přijímán jako důkaz, jen jako indicie (ideální je chytit dotyčného při činu - proto on-line)
4. i pokud zloděje chytí, je nejisté, zda ten zaplatí škodu (po třeba homeless nic nevymůžeš)
___
Takže nejlepším prostředkem pro prevenci je maketa kamery, která případného pachatele odradí už jen tou možností - umístit tak, aby byla jasně a zřetelně vidět, ale aby ji nemohl lehce sebrat.
Ale hlavně - nenechávej tam nic cenného, aby kvůli tomu stálo zato chatu vykrádat; zámek jen jednoduchý a levný (aby škoda při jeho překonání nebyla velká).
Jo, hledej fotopast SIM nebo fotopast GSM...Anneska No ono už tam ani není moc co nechávat Mě právě ta maketa přijde na nic a ta kamera co by šla sledovat přes telefon není blbý nápad. A to člověka upozorní když se něco děje?
Posle buď SMS nebo i zachyceny snímek (to je sice náročnější na data - platíš, ale zase tě nevyburcuje každé prrbehnuvsi zvíře, fotopast i reaguji na pohyb).
Sledovat přímo vše by předpokládalo trvale datové připojení a to je na datové přenosy už hodně nákladné.
Než se pro něco rozhodneš, zkontroluj si, kteří operátoři mají v místě pokrytí daty (to není totéž, co GSM).
Ale - máš to v dojezdove vzdálenosti?
Vědět, co se na chatě děje je fajn, ale pokud v případě neblahé situace strávila cestou tam dvě hodiny, bývá to v reálu k ničemu...
Upozornění pro Mowlu:
3. záznam není není přijímán jako důkaz, jen jako indicie....
V odůvodněných případech lze podle ochránce připustit audio či video nahrávku pořízenou bez souhlasu zachycené osoby jako důkaz ve správním řízení, pokud jsou přitom naplněny podmínky ustanovení § 5 odst. 2 písm. e) zákona na ochranu osobních údajů.
3. záznam není není přijímán jako důkaz, jen jako indicie....
V odůvodněných případech lze podle ochránce připustit audio či video nahrávku pořízenou bez souhlasu zachycené osoby jako důkaz ve správním řízení, pokud jsou přitom naplněny podmínky ustanovení § 5 odst. 2 písm. e) zákona na ochranu osobních údajů.
Pokud máš na chatě wifi, máš tam i připojení na net - tedy - předpokládám (teda - z tebe ty informace lezou jako z chlupaté deky)...Anneska Ikdyž včera jsem se v tom trochu šťourala a oni některé fungují přes aplikaci takže když na chatě wifinu mám tak by to mohlo klapnout.
Ano - v takovém případě si tam můžeš udělat i on-line dohled...
A v takovém případě doporučím i jinou kameru (s možností fokusu a pohybu)...
A kromě "aplikace" a kamery k tomu budeš potřebovat veřejnou IP (aby ses na router dostala zvenčí).
Pro vzdálenou kontrolu (WAN) kamery existují, v zásadě, dvě možnosti...Anneska Proto se ptám, a to zjistím u prodejce/výrobce? Na pár jsem jich koukala a nikde to tam neměli napsaný.
1. kamera je připojena na lokální router (zvenčí přes NAT) a k ní potřebuješ, aby router byl na veřejné IP, pak můžeš kameru - vrámci jejích možností i ovládat (směr, zoom...), jsi plně on-line
2. kamera je opět připojena přes NAT, ale router nemá veřejnou IP (tedy se na kameru přímo nedostaneš) - pak musí kamera vysílat záznam na nějaký cloud a teprve tam uložený záznam si můžeš prohlížet; kameru přitom nemůžeš nijak ovládat a záznam más se zpožděním (podle rychlosti připojení a momentálního vytížení cloudu)
Druhou variantu příliš nedoporučuju, protože
a) nijak neovlivníš zpozdění cloudu
b) při prolomení ochrany cloudu (kterou taky neovlivníš) může hypotetický zloděj záznam přesměrovat a naopak sledovat, co se v objektu děje namísto tebe
c) pokud jde o cloud zdarma, má (obvykle) nepříjemná omezení (zejména šířkou přenosového pásma); je-li cloud placený, můžeš rovnou platit veřejnou IP (a mít vyšší komfort)
___
Ale jak už tu někdo psal - napiš, kolik chceš - případně, do systému investovat (koupě, provoz), kuknem se na momentální možnosti...
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek