LED zdroj v digestoři?
LED zdroj v digestoři?
Máte někdo zkušenost (nebo rozumnou informaci), nakolik teplé prostředí digestoře zkracuje životnost LED 'žárovky'?
Jasně...Mudr.Lant Mám za to, že čím je dioda/diody/ chladnější, tím více se prodlužuje životnost a možná, že i více svítí. Takže bych takové osvětlení do digestoře a všude tam, kde je zvýšená teplota, nepoužíval.
Jenže měním věškeré osvětlení na LED, studenou bílou (ne hned, výhledově, dneska jsem začal... ) a nažloutlé žárovky digetoře mi k tomu nesedí - takže bych jisté zkrácení životnosti LED zkousnul...
Nechci pod digestoř další světlo přidávat - abych viděl ´do hrnce´...
S tím nemůžu nesouhlasit.mowla Jasně...
Jenže měním věškeré osvětlení na LED, studenou bílou (ne hned, výhledově, dneska jsem začal... ) a nažloutlé žárovky digetoře mi k tomu nesedí - takže bych jisté zkrácení životnosti LED zkousnul...
Nechci pod digestoř další světlo přidávat - abych viděl ´do hrnce´...
Můžeš mi dát nějaký relevantní odkaz???satam Provozní teplota "ostatních LED diod" (technický termín) je do 50°C, u speciálních LEDek až 90°C. Takže pokud teplota v digestoři v místě, kde je ta LEDka umístěná, nepřesahuje 50°C, nemá to na životnost těch LEDek vliv.
To, co píšeš, je obvykle udávaný teplotní rozsah pro teplotu chladiče - ne prostředí... LEDky i topí... A některé čipy i slušně...
Pro ilustraci - teplota chladiče obyčejných LED by měla být do 50° C (pak taky u běžných LED pásků přestává fungovat lepidlo, no,dobře, nad cca 70°C). Takže v prostředí o teplotě 50° C toho nelze dosáhnout... Opakuji - LEDky i topí...
Nechcu rejpat...
___
Jen o té problematice i něco vím a rád bych načerpal i nové informace...
Su ochoten za design i trochu prominout maximální trvanlivosti (tedy ´neotravování´ mne), ale moc ne.
A rád bych věděl kolik - a za kolik...
Ideálně bych rád zkušenoti...
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 2 Příspěvků
- 813 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ralf
29 říj 2016 08:12
-