Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Gagarin
Nový příspěvek
od Gagarin » 27 zář 2017 16:40
Zdravím, jakou má životnost pozink plech na volném prostranství kam bude pršet a sněžit? 10 nebo 20 let vydrží?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 27 zář 2017 16:54
Pozinkovaný plech vydrží až 15 let, ale za předpokladu, že se bude natírat vhodnou barvou.
-
Gagarin
Nový příspěvek
od Gagarin » 27 zář 2017 16:56
A bez údržby? Je to na střeše kam nemám lehký přístup .
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 27 zář 2017 17:08
Gagarin A bez údržby? Je to na střeše kam nemám lehký přístup .
Já odpovídám z praxe, měl jsem dům, který měl sedlovou plechovou střechu s nadokapními žlaby s velkým sklonem. Co vím, když projíždím okolo domu, nový majitel už šest let po koupi s nátěrem nic nedělal, a já tu střechu natíral poprvé, pokud mne paměť neklame v roce 2000, ale plech byl položen v roce 1995 což znamená, že to je už asi 22 let. Ale nemůže přesně posoudit, v jakém stavu se plech nachází.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
-
Natření venkovního pozink plechu barvou na železo?
Příspěvků 2
od Kuneš » 20 bře 2018 09:29 »
Zdravím. Je možné už po roce natřít venkovní pozink plech barvou na železo? Nebo je to ještě krátká doba? Vím že se nemůže natírat hned ze začátku. Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám...
- 2 Příspěvků
- 785 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Kuneš
20 bře 2018 11:01
-
-
Životnost pozinkovaného plechu?
Příspěvků 1
od Dejv » 09 srp 2017 18:48 »
Vyplatí se nechat plech pozinkovat nebo koupit obyčejný a natřít ho barvou proti rezu? On je ten pozink docela drahý. :?
- 1 Příspěvků
- 792 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
09 srp 2017 20:43
-
-
Co dělat ve volném čase?
Příspěvků 4
od Kateřina Dloubalová » 26 črc 2016 16:43 »
Ahoj všichni. Zjistila jsem že můj život je ráno vstát, jít do práce a po příchodu z práce se starat o domácnost a takto se to opakuje každý den. Chci si občas udělat chvíli jen pro sebe jinak se z...
- 4 Příspěvků
- 1693 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
27 črc 2016 15:20
-
-
Co dělat ve volném čase?
Příspěvků 2
od Petr » 05 led 2019 16:37 »
Máte nějaké tipy co dělat ve volném čase? Co děláte třeba vy, krom toho že radíte na poradně? :-) Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz...
- 2 Příspěvků
- 1235 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Petr
12 led 2019 07:30
-
-
Natřený pozink dělá bubliny a praská
Příspěvků 5
od Schweiz Jan » 10 pro 2016 09:24 »
Zdravím. Natřel jsem pozinkované vnitřní zábradlí a oni se do rána udělali bubliny a popraskalo to. Kde se mohla stát chyba? Je to normální obyčejná barva na železo nic speciálního. Poznámka...
- 5 Příspěvků
- 1225 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Schweiz Jan
10 pro 2016 09:55