Mám syndrom neklidných nohou a pěkně mi to komplikuje život. Musel jsem přestat podnikat jako tvůrce webových stránek protože práce v sedě na počítači se pro mě postupně stala peklem. Máte někdo zkušenosti co na ty nepříjemné bolesti opravdu pomáhá? Mám vypozorováno že to nebolí když chodím nebo si nohy ochladím pod studenou vodou. Dík za jakoukoliv radu. Petr Sadílek
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Léčba syndromu neklidných nohou
Léčba syndromu neklidných nohou je během na dlouhou trať a v některých případech se ani zcela vyléčit nepovede nebo se po čase nemoc vrátí. Při dodržování několika pravidel lze vnitřní bolest zmírnit nebo zcela odstranit. Nejlepší řešení je ale vyhledat dobrého neurologa který navrhne konkrétní léčbu či napíše léky.
Při dodržování těchto zásad se dá nemoc zmírnit:
1. Omezit sůl nebo na čas zcela vyloučit. V jídle ji nahraďte bylinkami.
2. Pravidelně po ránu chodit na procházky na čerstvém vzduchu.
3. Přestat s pitím alkoholu a kouřením. Alkohol je spouštěčem syndromu neklidných nohou.
4. Užívat hořčík a B- komplex. Tyto vitamíny se dají koupit v každé lékárně.
5. Několikrát za den udělat koupel nohou. Můžete stříhat teplou a studenou vodu několikrát po sobě.
6. Promazávat a masírovat nohy mastným krémem například Indulonou.
7. Vyvarovat se stresu. I toto má velký vliv.
8. Pravidelný spánek 7 - 8 hodin.
Pokud se stav nejlepší je nejlepší nechat to na odborných lékařích a vydat se na neurologii. Přeji brzké uzdravení.
Při dodržování těchto zásad se dá nemoc zmírnit:
1. Omezit sůl nebo na čas zcela vyloučit. V jídle ji nahraďte bylinkami.
2. Pravidelně po ránu chodit na procházky na čerstvém vzduchu.
3. Přestat s pitím alkoholu a kouřením. Alkohol je spouštěčem syndromu neklidných nohou.
4. Užívat hořčík a B- komplex. Tyto vitamíny se dají koupit v každé lékárně.
5. Několikrát za den udělat koupel nohou. Můžete stříhat teplou a studenou vodu několikrát po sobě.
6. Promazávat a masírovat nohy mastným krémem například Indulonou.
7. Vyvarovat se stresu. I toto má velký vliv.
8. Pravidelný spánek 7 - 8 hodin.
Pokud se stav nejlepší je nejlepší nechat to na odborných lékařích a vydat se na neurologii. Přeji brzké uzdravení.
Také mi pomáhá ochlazení nohou. Musím ho ale opakovat několikrát za den.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.