- Denně projíždím vesnicí, kde v jedné zahradě rostou stromky vhodné k prodeji na vánoce. Mým střízlivým je tam na tři sta stromků vhodné velikosti a vedle jsou zase stromky menšího vzrůstu a to se každoročně obnovuje. Ty stromky rostou v normální zemině? Já bych chtěl využít kus své zahrady a zkusit pěstování. Vyplatí se to?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Vyplatí se soukromé pěstování stromků?
Rozdělím to...
Ano, stromky rostou v normální zemině, maximálně můžeš přidat rašelinu (do zásaditých půd).
..."kus zahrady"... - no - nevím, jak velikou zahradu máš, ale pro vánoční stromky potřebuješ spon cca 1,0 - 1,3 m, kolik se ti na ten kus stromků vejde?
Jak bys organizoval prodej? - prodával bys 'velkoobchodu' anebo si šel někam se stromky 'stoupnout' sám?
___
A podotýkám, že bez 'papírů' si můžeš nahodilým prodejem přebytků ze zahrádky přivydělat 30.000,- Kč ročně... Pokud to bude víc, potřebuješ činnost nahlásit, platit daně (zdravotní pojištění etc. podle výdělku vůči běžnému zaměstnání...)...
___
Vyplatí se to? - to my nevíme, musíš si pro a proti spočítat sám...
___
Osobně jsem si stromky také pěstoval sám - jen pro vlastní potřebu...
Pak jsem přišel na to, že když do 100 l barelu zasadím stromek, bude k použití opakovaně a stromky dále nepěstoval (a kácel jen na topení) - ale to jen tak na okraj...
Ano, stromky rostou v normální zemině, maximálně můžeš přidat rašelinu (do zásaditých půd).
..."kus zahrady"... - no - nevím, jak velikou zahradu máš, ale pro vánoční stromky potřebuješ spon cca 1,0 - 1,3 m, kolik se ti na ten kus stromků vejde?
Jak bys organizoval prodej? - prodával bys 'velkoobchodu' anebo si šel někam se stromky 'stoupnout' sám?
___
A podotýkám, že bez 'papírů' si můžeš nahodilým prodejem přebytků ze zahrádky přivydělat 30.000,- Kč ročně... Pokud to bude víc, potřebuješ činnost nahlásit, platit daně (zdravotní pojištění etc. podle výdělku vůči běžnému zaměstnání...)...
___
Vyplatí se to? - to my nevíme, musíš si pro a proti spočítat sám...
___
Osobně jsem si stromky také pěstoval sám - jen pro vlastní potřebu...
Pak jsem přišel na to, že když do 100 l barelu zasadím stromek, bude k použití opakovaně a stromky dále nepěstoval (a kácel jen na topení) - ale to jen tak na okraj...
Jen doplním, že stromky rostou velmi pomalu. Budeš čekat 7 - 10 let, než budou ty první mít požadovanou velikost.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek