Zateplení dřevěné chaty zkušenosti?
Zateplení dřevěné chaty zkušenosti?
Dobrý den. Jen se chci zeptat jestli jste někdo zateplil dřevěnou chatu a jak to dopadlo? Jde nám hlavně o to , jestli pak chata dýchá a nezačne se třeba dělat uvnitř plíseň nebo se nemlží okna? Děkuji
Jasně no, záleží na hodně věcech. Jen mě to tak napadlo, protože máme na chatě kamna Petry a když chatu pěkně vytopím tak je tam během hodiny zase zima. Dům zateplený máme ale bojím se že by to dřevo pak nedýchalo. No na zimu už tam nepojedeme, tak to začnu řešit příští léto. Ale stejně dík za odpověď
Podívej, mám dřevěnou chatičku, která má udělaný dvouplášť z palubek. Při její stavbě jsem ji nezateploval a udělal chybu, kterou můžu ještě napravit. Přes léto tam je vedro k zalknutí, v zimě vše promrzá. U nás, je firma, která se zateplováním a izolací zabývá a byla mi nabídnutá foukaná tepelní izolace. , která má vynikající vlastnosti. Můžu si vybrat materiál jako je čedičová* a skelná vata*, polystyren nebo celulózové vlákno a ty všechny materiály mají i vynikající vlastnosti, jako že jsou nehořlavé, odolné vůči hnilobám a plísním, nesléhavé a odpuzují hlodavce. Protože mám fotodokumentaci stavby, vím, které palubky odstranit, aby se mohla foukaná izolace aplikovat. Takže na jaře jdu do toho.tropsi Dobrý den. Jen se chci zeptat jestli jste někdo zateplil dřevěnou chatu a jak to dopadlo? Jde nám hlavně o to , jestli pak chata dýchá a nezačne se třeba dělat uvnitř plíseň nebo se nemlží okna? Děkuji
* je granulát
Piliny, hobliny? Jako domácí kutil bys měl vědět, že jsou nasákavé.mowla
Doporučuju celulózu...
Polystyren je chemie a tvrdovlaknove vaty (skelná, kamenná...) velmi dlouho koušou... I - posléze, při sebemenším průvanu...
___
Anebo - vyzkoušeno, si tam nech navat piliny či hobliny - mas-li zdroj... A je-li ta chatka suchá...
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek