Pokud ano, jakou to má chuť, či je kalné, čiré, barevné... a nákladné na výrobu?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Zkoušeli jste si uvařit domácí pivo?
Jednou, tedy odpovím jen nikoli z vlastních zkušeností - kromě senzorických (ochutnal jsem 'archiv')...
Chuť - co si uvaříš, to máš - většina mi chutnala.
Alkohol - ochutnával jsem tak 12°+, do cca 18°.
Kalné? - ne, filtruje se... Ale pokud filtraci ošidíš (ať už úmyslně či nedopatřením), může být kalné.
Čiré? - ano.
Barevné? - záleží na použitém sladu - od světlounkého po černé.
Nákladné - pominu-li nutnou technologii (jednorázová investice), pak cca (info zkušených vařičů) 12 - 30 Kč / litr v surovinách, něco energie, něco práce... Rozhodně tím - jsi-li pivař, neušetříš...
Kalné? - ne, filtruje se... Ale pokud filtraci ošidíš (ať už úmyslně či nedopatřením), může být kalné.
Čiré? - ano.
Nákladné - pominu-li nutnou technologii (jednorázová investice), pak cca (info zkušených vařičů) 12 - 30 Kč / litr v surovinách, něco energie, něco práce... Rozhodně tím - jsi-li pivař, neušetříš...
Ty jo , to už vyjde levněji pálit slivovici na černo , ale jo, rád bych ochutnal, snad bude někdy nějaká příležitost. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.mowla Jednou, tedy odpovím jen nikoli z vlastních zkušeností - kromě senzorických (ochutnal jsem 'archiv')...
Čiré? - ano.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek