Kdy si můžu dát pivo po antibiotikách?
Kdy si můžu dát pivo po antibiotikách?
Zdravím. Teď jsem měl v 11:00 poslední antibiotikum. Můžu už si dát zítra pivo?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Většina antibiotik je vůči alkoholu necitlivá, takže si to pivo můžeš dát i při jejich užívání. A potvrzuje to i fakt, že když jsem bral antibiotika na zánět v potrhané ruce, doktorka mi řekla, že se piva ani po dobu užívání nemusím vzdát. Existují některé výjimky, ale je jich jako šafránu. Případné pochybovače odkáži na odbornou literaturu, popř. lékaře.
Velmi nerad vám, kolegyně a kolegové, budu oponovat, ale - antibiotika zatěžují játra, některá i silně (a regenerace jater není otázkou 'hodin').
Mohl brát jedno z těch nemnoha ATB citlivých na alkohol (a ATB taky organismus nevyloučí za pár hodin)...
Dotyčný může - když to mírně přeženu, trpět chronickou hepatitidou (aniž je si toho v zásadě vědom).
A to pak může mít 'pár' piv v závěsu těsně za ATB za následek cirhozu...
A ta je nevratná...
___
Obecně považuju netové rady ohledně zdraví za velice vošajstlich...
Mohl brát jedno z těch nemnoha ATB citlivých na alkohol (a ATB taky organismus nevyloučí za pár hodin)...
Dotyčný může - když to mírně přeženu, trpět chronickou hepatitidou (aniž je si toho v zásadě vědom).
A to pak může mít 'pár' piv v závěsu těsně za ATB za následek cirhozu...
A ta je nevratná...
___
Obecně považuju netové rady ohledně zdraví za velice vošajstlich...
Mudr.Lant Koukám jako z jara. Chlastáte extraligu, biotika nebiotika a dáváte rady?
Já už můžu, mám srdce jako zvon a játra jako kámen...
A curam v sede, jinak močovými kameny bouram mísy...
Ale to je pozice trenéra - trénování borci by se mohli prochlastat do vyssiho levelu...
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 3 Příspěvků
- 986 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Matěj Trdelka
07 zář 2017 14:55
-
- 1 Příspěvků
- 509 Zobrazení