Zdravím všechny kutily. Mám problém s tím že se nám v předsíni na podlaze rosí dlažba. Několikrát za den se na dlažbě vysráží voda že musím dlaždice utřít. Dělal to jeden dohozený zedník na černo bez papírů. Co s tím teď dělat? Zedník už odjel na Ukrajinu.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Rosení dlažby v předsíni?
Myslím, že zedník za to nemůže. V předsíni nejspíš bude vysoká vlhkost (musíš zjistit proč) a v kombinaci se studenou dlažbou se na ní voda pochopitelně sráží. Pomůže větrání předsíně a její vytápění na nějakou vyšší teplotu, alespoň 16°C. Pokud se pletu, popište podrobněji tepelné a vzduchové poměry v předsíni.
Pravděpodobně je špatně udělané zateplení podlahy a pod ní je chladný (nevytápěný) prostor...
Částečně ti pomůže snížení vlhkosti vy bytě (často větrat), ale podlahu to nespraví...
Opravdu pomůže jen podlahu prostě udělat znovu - vymlátit stávající, začistit, položit vhodné zateplení (bez dalších informací nelze říct jaké), betonový nebo anhydridový potěr (pod dlažbu nic jiného vhodného není), dlažba... A to za předpokladu, že máš k dispozici dostatečnou výšku.
Částečně ti pomůže snížení vlhkosti vy bytě (často větrat), ale podlahu to nespraví...
Opravdu pomůže jen podlahu prostě udělat znovu - vymlátit stávající, začistit, položit vhodné zateplení (bez dalších informací nelze říct jaké), betonový nebo anhydridový potěr (pod dlažbu nic jiného vhodného není), dlažba... A to za předpokladu, že máš k dispozici dostatečnou výšku.
OK - takže problém je jasný...Kablmajstr Ano pod podlahou je opravdu sklep který je nevytápěný. Navíc nemá zadělané okna tudíž tam proudí studený vzduch.
Takže buďto to, co jsem psal výše (totální rekonstrukce podlahy), anebo můžeš (jestli opravdu můžeš nevím, ale snadno si to posoudíš sám - zda je výška stropu ve sklepě dostatečná ) zateplení provést zespodu - zateplením stropu sklepa...
Osobně bych asi volil difuzně otevřenou konstrukci (aby strop byl odvětráván - netuším, zda je v podlaze izolace proti pronikání vlhkosti) - ale vřele doporučuju, aby sis na konzultaci přizval odborníka (aby to nedopadlo, jako ta podlaha ).Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.