Rozklížená rukojeť u nože?
Rozklížená rukojeť u nože?
Jak opravit rozklíženou rukojeť u nože který se dával do myčky? Je to oblíbený nůž ale teď s ním jde špatně řezat. To dřevo se úplně ohlo do stran .
To není rozklížené - dřevo se (nevhodným) namáčením do teplé a agresivní vody (nože do myčky v žádném případě nepatří)...
Jsou dvě možnosti:
a) udělat rukojeť novou
b) stávající roznýtovat, v horké vodě stáhnout (aby se napravilo pokroucení) a znovu na čepel nanýtovat
Novou nebo renovovanou rukojeť napusť olejem (stačí obyčejný jedlý, v podstatě jedno jaký) a po zaschnutí přebruš jemným šmirglem...
Jsou dvě možnosti:
a) udělat rukojeť novou
b) stávající roznýtovat, v horké vodě stáhnout (aby se napravilo pokroucení) a znovu na čepel nanýtovat
Novou nebo renovovanou rukojeť napusť olejem (stačí obyčejný jedlý, v podstatě jedno jaký) a po zaschnutí přebruš jemným šmirglem...
Jenom že vysvětlit to manželkám potažmo ženám tak přes to vlak nejede.Je to jako házení hrachu na zeď.Proto nikdy moje nože ženě nepůjčuji.Má v kuchyni svoje no a ty ji jednou za měsíc naostřím.Už jsem se s tím smířil.Mudr.Lant Jo, takové nože do myčky, to je věc, a ještě k tomu jeden z oblíbených. Manža nechť odstraní nýty, stáhne střenku svorkou, dá nové nýty a dobře spojí a poté namaže sádlem a nůž stačí otřít papírovým ubrouskem. Nože se zásadně nedávají do myčky, a ani se nemyjí ve dřezu.
To máš pravdu, i mé nože jsou schované mimo dosah manželky, ale je si vědoma, že je nesmí používat! Když vidím, jak těmi svými noži jezdí po plechu nebo talíři, osypu se a když vidím, jak se je snaží nabrousit těmi kvalitními brousky, šlak by mně trefil.dabač Jenom že vysvětlit to manželkám potažmo ženám tak přes to vlak nejede.Je to jako házení hrachu na zeď.Proto nikdy moje nože ženě nepůjčuji.Má v kuchyni svoje no a ty ji jednou za měsíc naostřím.Už jsem se s tím smířil.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 3 Příspěvků
- 638 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
02 úno 2018 12:27