Kdy jste koupili svému dítěti první mobilní telefon?
Kdy jste koupili svému dítěti první mobilní telefon?
Dobrý den, mám otázku na rodiče co už mají trochu větší děti. Kolik let bylo Vašemu potomkovi když jste mu koupili první mobilní telefon? Teď to tady se ženou řešíme a nemůžeme se domluvit kdy by to tak mělo být. :)
OK - je mi vcelku jedno, co s tím zamýšlíš/te...Luboš Kdo tady mluví o špehování. Rozhodně nechci nikoho špehovat. Nebudu dítě pronásledovat na každém kroku a ani odposlouchávat. Chci jenom nějakou pojistku, že kdyby se něco dělo, tak ať vím kde je.
Osobně takové hodinky považuju za nástroj primárně na špehování - tedy nikoli s ohledem na potřeby dítěte...
Z fcí:
- umožňují volat na dvě přednastavená čísla
- umožňují lokalizaci GPS (data se odesílají přes mobilní síť - placeně)
- umožňují zobrazit mapu pohybu
- umožnují odposlech
- umožňují příjem hovoru z až deseti čísel
- umožňují příjem SMS
___
Tedy - dítě se v případě jakékoli potřeby dovolá pouze na IZS a dvě čísla (do výše kreditu, který provoz také 'žere'), nepošle ani SMS...
___
Telefon - i ten levný (tedy levnější, než dané hodinky), umožní dítěti zavolat kamkoli, komunikovat SMS i komunikátory.
A případně umožní zvědavým (či nenechavým) rodičům tu GPS lokaci také...
A co pavlačové a vesnické drbny? Ty věděly o všem co se šustlo. Než jsem přišel domů, matka už věděla co za neplechu jsem dělal.satam Je to sprosté špehování. Když jsem byl malý, takové možnosti nebyly, klasický telefon mělo pár rodin a dítě se nedalo takhle snadno kontrolovat, natož špehovat. A také jsme dospěli a nic se nám nestalo.