Co s tvrdou tlačenkou?
Co s tvrdou tlačenkou?
Dostala jsem celou šišku tlačenky jako výhru ale maso je tvrdé? Dá se s tím ještě něco dělat?
Ano, dá. Tlačenku vyndej z obalu, stejně je už otevřený, obsah vlož do hrnce, podlij trochou vody a vař ji tak dlouho, až maso bude na skus měkké a zamíchej do tlačenky potravinářskou želatinu, která se už nesmí vařit! Potom ji nalij do nového obalu a nechej ztuhnout, nebo ji můžeš nalít do zavařovacích sklenic a zavařit.
Ale to je v OuKeju...
Maso - libové, v tlacence má mít tuhá vlákna, ale ta se mají snadno oddělovat od sebe..
___
Pokud se ti to nezdá - snadno můžeš tlacenku (bez obalu!!! - v žaludku jsi ji asi nedostala... ) Vložit do hrnce, s trochou vody, prohřát, roztavit, dovarit, možná dochutit, znovu nalít do střeva (umělého, neboj... ), zavazat mlynarskym uzlem, nechat za občasného otaceni v chladu ztuhnout...
Dobrou chuť , tlaca je jedním z mých nejoblíbenějších jídel...
Maso - libové, v tlacence má mít tuhá vlákna, ale ta se mají snadno oddělovat od sebe..
___
Pokud se ti to nezdá - snadno můžeš tlacenku (bez obalu!!! - v žaludku jsi ji asi nedostala... ) Vložit do hrnce, s trochou vody, prohřát, roztavit, dovarit, možná dochutit, znovu nalít do střeva (umělého, neboj... ), zavazat mlynarskym uzlem, nechat za občasného otaceni v chladu ztuhnout...
Dobrou chuť , tlaca je jedním z mých nejoblíbenějších jídel...
Naprosto výjimečné - skoro jsme se v něčem shodli...Mudr.Lant Ano, dá. Tlačenku vyndej z obalu, stejně je už otevřený, obsah vlož do hrnce, podlij trochou vody a vař ji tak dlouho, až maso bude na skus měkké a zamíchej do tlačenky potravinářskou želatinu, která se už nesmí vařit! Potom ji nalij do nového obalu a nechej ztuhnout, nebo ji můžeš nalít do zavařovacích sklenic a zavařit.
Mám zkušenosti docela dobré...někdy se mi taky nepovedla tlačenka a tvrdím, že bez dodané želatiny popřípadě s přídavkem vývaru z kůží, jinak bude tlačenka bude sračkovatá. Já vím, 1 a 10 bod pravidel.mowla Želatina tam být nemusi, kolagen stačí (a ten nerozvaris)...
Pokud neotacis, vždycky budeš mít nahoře tuk...
Dlouhá léta takto věším tlačenku. Na horním úvazku propíchnu střevo a tuk z tlačenky vyteče.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek