Plastová nebo betonová jímka?
Plastová nebo betonová jímka?
Co jsem tak předběžně koukal tak betonová jímka by vyšla dráž než plastová. Bude betonová jímka i kvalitnější? S tou plastovou by zase nebylo tolik práce při vybudování.
Mňo...
A ta jímka má jímat asitak co???
V jakém terénu/půdě???
Jak hluboko???
Pochozí/pojezdná???
___
Protože velmi pravděpodobně odpovědi ani netušíš, doporučuju - vykašli se na budování svépomocí a nech si vypracovat projekt, provedení zadej profíkům a zaplať si i stavební dozor...
Jinak budeš mít jakékoli prvotní laické řešení případně i velmi drahé...
A ta jímka má jímat asitak co???
V jakém terénu/půdě???
Jak hluboko???
Pochozí/pojezdná???
___
Protože velmi pravděpodobně odpovědi ani netušíš, doporučuju - vykašli se na budování svépomocí a nech si vypracovat projekt, provedení zadej profíkům a zaplať si i stavební dozor...
Jinak budeš mít jakékoli prvotní laické řešení případně i velmi drahé...
Oslov projekční kanceláře v okolí stavby (najdeš na netu, bez problému; nech si doporučit v hospodě... ) a nech si vypracovat předběžnou nabídku (rozsah, cena, doplňkové služby), to bývá obvykle zdarma. Problémem totiž je, že pokud to chceš legálně, projekt budeš potřebovat ke schválení jímky (minimálně o tom rozhoduje místní stavební úřad a místní vodohospodářský úřad). Projekt by měl řešit i dodavatele jímky (pokud jde o plast) a podmínky jejího uložení (jak už jsem psal kde a jak ji budeš chtít a jaké terénní podmínky tam jsou).Ladek Kde se nechá takový projekt vypracovat? Jaká firma to dělá? Mám oslovit normálně stavební firmu?
Z projektantů si vyber toho nejpřijatelnějšího a zadej vypracování projektu, případně si nech doporučit vhodnou stavební firmu (ale - opět v místě stavby, oslov i jiné firmy a nech si vypracovat cenovou nabídku na základě projektu).
___
Pokud to chceš realizovat příští rok, máš asitak nejvyšší čas...