Zveřejnění záběrů z kamery
Zveřejnění záběrů z kamery
Zdravím, dostal jsme k Vánocům kameru bml cshot1 a chci si jí vzít na hory na lyže. Můj dotaz je jestli můžu pak záběry umístit třeba na youtube? Určitě budou v záběru ostatní lidi na sjezdovce. Vím, že musím žádat o povolení když bude někdo na záběru kamery a budu to chtít zveřejnit. Platí to i v této situaci?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Pokud budou lidé na záběrech k poznání, vřele doporučuju mít od nich písemný souhlas (přečti si zákon 89/2012 Sb. - https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-89 , §84-90), jinak při zveřejnění riskuješ i značné problémy...
Jinou variantou by bylo rozpoznatelné tváře na záběrech překrýt či rozostřit...
vřele doporučuju mít od nich písemný souhlasmowla Pokud budou lidé na záběrech k poznání, vřele doporučuju mít od nich písemný souhlas (přečti si zákon 89/2012 Sb. - https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-89 , §84-90), jinak při zveřejnění riskuješ i značné problémy...
Chtěl bych vidět, mít ten souhlas od několika set lidí, kteří by byli v záběru.
Mudr.Lant vřele doporučuju mít od nich písemný souhlas
Chtěl bych vidět, mít ten souhlas od několika set lidí, kteří by byli v záběru.
Psal jsem "Pokud budou lidé na záběrech k poznání..." - tedy potřebuješ souhlas pouze od nich...
Tyhle kamerky z principu nemají příliš kvalitní optiku a i když mají teoreticky rozlišení třeba 4k, mají malý čip...
Takže:
a) lze počítat s tím, že lidé 50 m daleko už nebudou k rozeznání
b) záběry lze v editoru upravit - obličeje máznout nebo skrýt
c) souhlas stačí získat od skupiny lidí, se kterou bude kameraman v těsném kontaktu, kolik to může být jedinců nemám ponětí, ale nemyslím, že by šlo o "stovky"
Profíci používají variantu d) - nízkou hloubku obrazu, zaostří na popředí (třeba reportéra) a pozadí, sloužící jen k dokreslení, je rozostřené - ale to tahle kamerka nejspíše umět nebude.
___
Pokud něčí záběr zveřejní bez souhlasu či některého ze zákonem vyjmenovaných případů, kdy souhlas potřeba není, zadělá si na potenciální problém, jehož následné řešení může být i velmi drahé...
Tedy další variantou je - prostě ta videa nezveřejňovat...
Himl, v případě nouze bych se bránil tím, že jsem točil stožár lanovky a ti ostatní se tam připletli.mowla
Psal jsem "Pokud budou lidé na záběrech k poznání..." - tedy potřebuješ souhlas pouze od nich...
Tyhle kamerky z principu nemají příliš kvalitní optiku a i když mají teoreticky rozlišení třeba 4k, mají malý čip...
Takže:
a) lze počítat s tím, že lidé 50 m daleko už nebudou k rozeznání
b) záběry lze v editoru upravit - obličeje máznout nebo skrýt
c) souhlas stačí získat od skupiny lidí, se kterou bude kameraman v těsném kontaktu, kolik to může být jedinců nemám ponětí, ale nemyslím, že by šlo o "stovky"
Profíci používají variantu d) - nízkou hloubku obrazu, zaostří na popředí (třeba reportéra) a pozadí, sloužící jen k dokreslení, je rozostřené - ale to tahle kamerka nejspíše umět nebude.
___
Pokud něčí záběr zveřejní bez souhlasu či některého ze zákonem vyjmenovaných případů, kdy souhlas potřeba není, zadělá si na potenciální problém, jehož následné řešení může být i velmi drahé...
Tedy další variantou je - prostě ta videa nezveřejňovat...
Když se to promítalo v klubovně a někdo se ve snímku viděl, jásal radostí..., jo, to byly časy.mowla Doktore - určitě bylo krásné, že jsi natáčel... Klidně i na Lomo (no, ono se tehdy nic lepšího koupit nedalo...).
To, co zmiňuješ, že jsi natáčel, určitě krásné nebylo... Aspoň já (bych) se z toho neradoval...
Jasně, chápu - proto píšu, že souhlas potřebuješ od osob identifikovatelných...Kali To zveřejnění je spíš kvůli partě, která to pak chce vidět. :-) Jejich souhlas samozřejmě mám. A není to že bych chtěl natáčet lidi ve frontě u bufetu spíš mi jde to ty co třeba bude předjíždět na sjezdovce, ale obličej stejně vidět nebude. Jenom postava zezadu.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 6 Příspěvků
- 1188 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
11 bře 2017 20:16