Zdravím všechny rádce a potřebuji dobrou radu. Jedná se akutní křeče prstů na pravé ruce. Od rána mám neskutečně bolestivé křeče. Nikdy před tím jsem je neměl a proto se ptám, jestli je něco, co by křeče zastavilo.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
První pomoc jak na křeče v ruce?
Od rána a ptáš se nyní???
Dobrá vytrvalost...
1. ruku do tepla (vyhřát - tepla až horká voda) a svaly natahovat (druhou rukou, o něco...), jakmile křeče povolí, rychle osušit a zabalit do teplého - celou ruku, ne jen bolavou část, případně i zada a krk
2. zajet na pohotovost a nechat s vyšetřit - takový stav ma nějakou příčinu a neznáš-li ji, jen bys jej mohl zhoršit
___
Pokud příčinu znáš, prostě ji odstran...
Mas-li na pohotovost daleko a cestu bys bolestmi nevydržel, můžeš zkusit podat nějaký hořčík - osobně bych to ale neriskoval, taky bys mohl na zaklade toho - jsi-li nemocný, exnout...
___
A pokud ses jen včera nadmíru obcerstvil - výdrž to, to je dán za týrání organismu alkoholem...
Dobrá vytrvalost...
1. ruku do tepla (vyhřát - tepla až horká voda) a svaly natahovat (druhou rukou, o něco...), jakmile křeče povolí, rychle osušit a zabalit do teplého - celou ruku, ne jen bolavou část, případně i zada a krk
2. zajet na pohotovost a nechat s vyšetřit - takový stav ma nějakou příčinu a neznáš-li ji, jen bys jej mohl zhoršit
___
Pokud příčinu znáš, prostě ji odstran...
Mas-li na pohotovost daleko a cestu bys bolestmi nevydržel, můžeš zkusit podat nějaký hořčík - osobně bych to ale neriskoval, taky bys mohl na zaklade toho - jsi-li nemocný, exnout...
___
A pokud ses jen včera nadmíru obcerstvil - výdrž to, to je dán za týrání organismu alkoholem...
Jo, od rána. Snažil jsem se křeče celý den odstranit různými "babskými radami", ale bezvýsledně. Použil jsem i tvou radu, ale rovněž bezvýsledně. Kdybych znal příčinu, odstranil bych ji a neptal se tady. To dá rozum, ne? Já a alkohol? Já si ředím i Birella.
Musím podotknout, že se křeče zmírňují, asi polohou ruky na myši.
Mou radu jsi použít nemohl - vyhřátí ruky trvá nejmíň hodinu a poradil jsem ti před pětadvaceti minutami...Kubalík Jo, od rána. Snažil jsem se křeče celý den odstranit různými "babskými radami", ale bezvýsledně. Použil jsem i tvou radu, ale rovněž bezvýsledně. Kdybych znal příčinu, odstranil bych ji a neptal se tady. To dá rozum, ne? Já a alkohol? Já si ředím i Birella.
Takže
a) pokračuj ve vyhrivani (to pomůže i na karpal)
b) jed k tomu doktorovi
Teplou až horkou jsem už použil v poledne a to neznamená, že tvoje rada je jen o tebe.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.