První pomoc jak na křeče v ruce?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Kubalík

První pomoc jak na křeče v ruce?

Nový příspěvek od Kubalík » 03 úno 2018 18:25

Zdravím všechny rádce a potřebuji dobrou radu. Jedná se akutní křeče prstů na pravé ruce. Od rána mám neskutečně bolestivé křeče. Nikdy před tím jsem je neměl a proto se ptám, jestli je něco, co by křeče zastavilo.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 03 úno 2018 18:37

Od rána a ptáš se nyní???
Dobrá vytrvalost...
;)
1. ruku do tepla (vyhřát - tepla až horká voda) a svaly natahovat (druhou rukou, o něco...), jakmile křeče povolí, rychle osušit a zabalit do teplého - celou ruku, ne jen bolavou část, případně i zada a krk
2. zajet na pohotovost a nechat s vyšetřit - takový stav ma nějakou příčinu a neznáš-li ji, jen bys jej mohl zhoršit
___
Pokud příčinu znáš, prostě ji odstran...
;)
Mas-li na pohotovost daleko a cestu bys bolestmi nevydržel, můžeš zkusit podat nějaký hořčík - osobně bych to ale neriskoval, taky bys mohl na zaklade toho - jsi-li nemocný, exnout...
___
A pokud ses jen včera nadmíru obcerstvil - výdrž to, to je dán za týrání organismu alkoholem...
:lol:

Kubalík

Nový příspěvek od Kubalík » 03 úno 2018 19:02

Jo, od rána. Snažil jsem se křeče celý den odstranit různými "babskými radami", ale bezvýsledně. Použil jsem i tvou radu, ale rovněž bezvýsledně. Kdybych znal příčinu, odstranil bych ji a neptal se tady. To dá rozum, ne? Já a alkohol? Já si ředím i Birella.
Musím podotknout, že se křeče zmírňují, asi polohou ruky na myši.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 03 úno 2018 19:06

Kubalík Jo, od rána. Snažil jsem se křeče celý den odstranit různými "babskými radami", ale bezvýsledně. Použil jsem i tvou radu, ale rovněž bezvýsledně. Kdybych znal příčinu, odstranil bych ji a neptal se tady. To dá rozum, ne? Já a alkohol? Já si ředím i Birella.
Musím podotknout, že se křeče zmírňují, asi polohou ruky na myši.
Mou radu jsi použít nemohl - vyhřátí ruky trvá nejmíň hodinu a poradil jsem ti před pětadvaceti minutami...
;)
Takže
a) pokračuj ve vyhrivani (to pomůže i na karpal)
b) jed k tomu doktorovi
8-)

Kubalík

Nový příspěvek od Kubalík » 03 úno 2018 19:15

Teplou až horkou jsem už použil v poledne a to neznamená, že tvoje rada je jen o tebe.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    První pomoc při popáleninách?
       od Martina Holubcová » 22 srp 2017 22:08 »
    3 Příspěvků
    869 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Robert
    22 srp 2017 22:11
  •    Křeče v nohou po alkoholu
       od Helena Kostková » 14 srp 2016 11:18 »
    3 Příspěvků
    1412 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Helena Kostková
    15 srp 2016 05:37
  •    Co pomáhá na křeče v nohou?
       od Jolka » 15 pro 2016 08:05 »
    3 Příspěvků
    2016 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    15 pro 2016 09:55
  •    Křeče při běhu nebo plavání v lýtkách?
       od Maruna » 28 říj 2017 10:55 »
    2 Příspěvků
    1013 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    28 říj 2017 10:58
  •    Je mi strašně líto ostatních lidí ! Prosím o pomoc
       od Nikola :-( » 09 zář 2016 20:48 »
    5 Příspěvků
    1722 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    10 zář 2016 09:15