Kam mám odnést plnou moc?
Kam mám odnést plnou moc?
Mám sepsanou plnou moc, ale nevím kam ji mám odnést, abych ji uvedl v platnost.
KAM?
Díky
KAM?
Díky
Co tím chtěl básník říci
Plná moc je platná ihned po jejím podepsání zmocnitelem, některé orgány a organizace požadují ověření podpisu na plné moci. Ověření podpisu dělá notář, většina pošt a často i městské úřady.
Druhá věc je správnost obsahu plné moci ve vztahu k úkonu/úkonům, na které se vztahuje.
Plná moc je platná ihned po jejím podepsání zmocnitelem, některé orgány a organizace požadují ověření podpisu na plné moci. Ověření podpisu dělá notář, většina pošt a často i městské úřady.
Druhá věc je správnost obsahu plné moci ve vztahu k úkonu/úkonům, na které se vztahuje.
Dám mámě plnou moc ke všemu.
Jak se prokáže, když má dojít za mě něco někam vyřizovat? Vezme s sebou jen ten papír, který je úředně ověřený?
Myslel jsem, že se ten papír musí někam odeslat, do nějaké evidence plných mocí, a odtud poté všichni vidí, kdo a na co má plnou moc.. ale evidentně to tak není...?
Jak se prokáže, když má dojít za mě něco někam vyřizovat? Vezme s sebou jen ten papír, který je úředně ověřený?
Myslel jsem, že se ten papír musí někam odeslat, do nějaké evidence plných mocí, a odtud poté všichni vidí, kdo a na co má plnou moc.. ale evidentně to tak není...?
Obávám se, že taková "univerzální" plná moc nebude mít potřebný efekt a že nebude obecně použitelná. Hlavní zádrhel bude v tom, že v podstatě nelze definovat obecně všechny úkony, na které se ta plná moc vztahuje. Ověření je pak druhá věc.František alias Kolovrat Dám mámě plnou moc ke všemu.
Prokáže se občanským průkazem a podepsanou plnou mocí. Tak to stačí.František alias Kolovrat Dám mámě plnou moc ke všemu.
Plná moc může napsána k jednomu účelu který v ní bude přímo jmenován, ale může být i všeobecná.
I v případě všeobecné plné moci v níž bude v titulku napsáno všeobecná plná moc, je nutné přímo vyjmenovat všechny úkony na které se vztahuje.
Například k jednání na úřadech, zastoupení u soudního jednání, prodej nemovitosti, vyzvedávání pošty, atd.
I v případě všeobecné plné moci v níž bude v titulku napsáno všeobecná plná moc, je nutné přímo vyjmenovat všechny úkony na které se vztahuje.
Například k jednání na úřadech, zastoupení u soudního jednání, prodej nemovitosti, vyzvedávání pošty, atd.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 3 Příspěvků
- 1308 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sova
09 zář 2016 18:01
-
- 2 Příspěvků
- 1099 Zobrazení