Jakou barvou natřít pozink plech?
Jakou barvou natřít pozink plech?
Jakou barvou natřít venkovní pozink plech starý 3 roky? Bude vhodná barva na železo?
Než budeš natírat barvou, měl bys plech připravit, tedy řádně očistit, třeba i omytím horkou vodou se saponátem a opět opláchnout a můžeš použít Balakryl Kov 2v1 nebo vodou ředitelnou univerzální barvou Balakryl Uni Lesk.
zdroj: http://www.balakryl.cz/92-jak_natrit_po ... h_a_hlinik
zdroj: http://www.balakryl.cz/92-jak_natrit_po ... h_a_hlinik
Doktore, nerad nesouhlasím, ale, podle méhoMudr.Lant ... Balakryl Kov 2v1 nebo vodou ředitelnou univerzální barvou Balakryl Uni Lesk.
a) nejsou vodou ředitelné barvy příliš vhodné do exteriéru (vyzkoušeno na kovu i dřevu)
b) ač 'balakryl' tvrdí opak, ani Balakryl Antikor nedrží na nezkorodovaném zinku (také vyzkoušeno)
c) výborná barva na pozink je grafitová (třeba Pharmol - pokud už tedy budu uvádět nějaký konkrétní typ, ale je po čertech drahá)
d) výborné jsou i vícesložkové barvy (PU, epoxid) na pozink, ale taky nejsou levné
e) slušně fungují i syntetické barvy na pozink
___
Balakryl neee - jinak souhlasím...
Nic se neděje. Každý máme svůj názor a záleží co si tazatel vybere, pokud si vybere.mowla Doktore, nerad nesouhlasím, ale, podle mého
a) nejsou vodou ředitelné barvy příliš vhodné do exteriéru (vyzkoušeno na kovu i dřevu)
b) ač 'balakryl' tvrdí opak, ani Balakryl Antikor nedrží na nezkorodovaném zinku (také vyzkoušeno)
c) výborná barva na pozink je grafitová (třeba Pharmol - pokud už tedy budu uvádět nějaký konkrétní typ, ale je po čertech drahá)
d) výborné jsou i vícesložkové barvy (PU, epoxid) na pozink, ale taky nejsou levné
e) slušně fungují i syntetické barvy na pozink
___
Balakryl neee - jinak souhlasím...
Jasně...Mudr.Lant Nic se neděje. Každý máme svůj názor a záleží co si tazatel vybere, pokud si vybere.
Já jen, že s natiranim pozinku (vlnitý plech na střeše, cca 60 sqm, a okapů a ryn, cca 2x 6m a 2x 13 m) mám dlouholeté zkušenosti, které vyústily ve výměně klempiriny za med a střešní krytiny za hliník - prostě už mne přestalo bavit staré nátěry odstraňovat a nové neustále nanášet...
A to jsem používal chlorkaucuk (bohužel pod stromy), ani nevím, jestli se dá ještě koupit...