Které trvalky vysít, aby se vytvořil koberec?
Které trvalky vysít, aby se vytvořil koberec?
V nabídce Kaufu mají jen jednoletky, ale já chci mít koberec stálý. Poradí mi někdo z praxe?
Obchoďáky semena trvalek moc nevedou, mívají jen nejznámější letničky. Trvalky totiž prvním rokem nekvetou, kvetou až od druhého roku života.
Když chceš kobercovky, vybírej mezi skalničkami. Asi nejvděčnější je phlox subulata, je v různých barvách a velmi rychle se rozrůstá. Dál potom saxifraga, huseník, trávnička, hvozdík, tařička, nebo netřesky a rozchodníky,mateřidouška a mnoho dalších.
Kupovat semínka nedoporučuji, prvním rokem moc nerostou a nic neukáží. Mnohem vhodnější je koupit malé sazeničky. V dubnu začíná sezona, budou je mít v každém zahradnictví.
Jestli máš někde poblíž OBI, tak tam mají na jaře obrovský výběr skalniček každý rok. Mají i největší výběr semínek, pokud bys opravdu chtěl vysévat.
Když chceš kobercovky, vybírej mezi skalničkami. Asi nejvděčnější je phlox subulata, je v různých barvách a velmi rychle se rozrůstá. Dál potom saxifraga, huseník, trávnička, hvozdík, tařička, nebo netřesky a rozchodníky,mateřidouška a mnoho dalších.
Kupovat semínka nedoporučuji, prvním rokem moc nerostou a nic neukáží. Mnohem vhodnější je koupit malé sazeničky. V dubnu začíná sezona, budou je mít v každém zahradnictví.
Jestli máš někde poblíž OBI, tak tam mají na jaře obrovský výběr skalniček každý rok. Mají i největší výběr semínek, pokud bys opravdu chtěl vysévat.
Ann, děkuji a jak dlouho ty trvalky vydrží? Nerad bych co druhý rok vyséval znovu.Ann Obchoďáky semena trvalek moc nevedou, mívají jen nejznámější letničky. Trvalky totiž prvním rokem nekvetou, kvetou až od druhého roku života.
Trvalky jsou trvalé rostliny. Přezimují, snesou mráz a každý rok na jaře znovu rostou a rozrůstají se. Vydrží na stanovišti klidně 20 let, některé i déle.Mudr.Lant Ann, děkuji a jak dlouho ty trvalky vydrží? Nerad bych co druhý rok vyséval znovu.
Skalničky prakticky nelze umořit, teda pokud je záměrně něčím nepoliješ.
Letničky, neboli jednoletky jsou rostliny na jednu sezonu. Na podzim zajdou. Výhodu mají tu, že celé léto kvetou a můžeš si z nich na příští rok posbírat semínka. Musíš ale každým rokem znovu vysévat.
Já mám v zahradě jen trvalky.