Jak daleko dosáhne wifi síť?
Jak daleko dosáhne wifi síť?
Zajímavé je že v Plzni chytám Free wifi síť "grilování Letkov" který je vzdálený asi 5 km za Plzní. Nikdy by mě nenapadlo že může tak daleko wifi síť dosáhnout. Normálně se na ni dá připojit.
Legální 2.4 GHz několik desítek metrů na přímou viditelnost...Daniel Ondráček Zajímavé je že v Plzni chytám Free wifi síť "grilování Letkov" který je vzdálený asi 5 km za Plzní. Nikdy by mě nenapadlo že může tak daleko wifi síť dosáhnout. Normálně se na ni dá připojit.
Legální 5 GHz o něco méně...
Dosah lze někdy prodloužit použitim směrových antén. ..
5 km??? - sorry, nevěřim ani za mák. ..
Cimze se to připojujes???
Budeš se muset ještě hodně učit. Kámoš přijímá wifi (oficiálně od providera) cca 4km ve volné krajině, já na chatě spolu se sousedem rovněž wifi cca 2,5km s přímým výhledem na vysílač rovněž přímo od providera. Takže je to normálně možnémowla Legální 2.4 GHz několik desítek metrů na přímou viditelnost...
Legální 5 GHz o něco méně...
Dosah lze někdy prodloužit použitim směrových antén. ..
5 km??? - sorry, nevěřim ani za mák. ..
Cimze se to připojujes???
satam Budeš se muset ještě hodně učit. Kámoš přijímá wifi (oficiálně od providera) cca 4km ve volné krajině, já na chatě spolu se sousedem rovněž wifi cca 2,5km s přímým výhledem na vysílač rovněž přímo od providera. Takže je to normálně možné
OK...
Zajímá mne, jakými zařízeními se takto připojujete - a s jakými anténami...
Paraboly s lokálními AP? - jo, je to možné...
Ale v tom případě nejde o běžné WiFi, ale jde o WiFi pojítko...
Možná i legální... - Dej mi koordináty, pošlu tam ČTÚ...
___
Bez podrobností platí - nevěřím ani "ň"...
:P
Bez pardonu - nevím. Obojí zařizovala firma /provider a o další jsem se nestaral. Internet funguje bez nejmenších problémů a výpadkůmowla
OK...
Zajímá mne, jakými zařízeními se takto připojujete - a s jakými anténami...
Paraboly s lokálními AP? - jo, je to možné...
Ale v tom případě nejde o běžné WiFi, ale jde o WiFi pojítko...
Možná i legální... - Dej mi koordináty, pošlu tam ČTÚ...
___
Bez podrobností platí - nevěřím ani "ň"...
:P
Aha...satam Bez pardonu - nevím. Obojí zařizovala firma /provider a o další jsem se nestaral. Internet funguje bez nejmenších problémů a výpadků
Takže nevíš - a kecáš bez znalosti věci...
Sorry...
___
WiFi pojítko - se směrovými (parabolami) anténami (a, případně, výjimkou ČTÚ), dosáhne i jednotky (v extrémních případech i desítky) kilometrů...
Ale nejde o 'klasické' WiFi - a WLAN na začátku a na konci NENÍ táž...
___
..."o další jsem se nestaral"...
Jo - možná by ses tak měl stavět i k dalším dotazům tazatelů v problematice, o níž nevíš ani ten 'utajenej...
Nestarej se... Neodpovídej...
:-P
Mowlo, nechtěj abych si myslel, že jsi úplný d.e.b.i.l. To, co jsem napsal je pravda a funguje to. Nebudu se s tebou dohadovat jaký je rozdíl mezi Wifi a WLAN, stejně bys to nepochopil.mowla Aha...
Takže nevíš - a kecáš bez znalosti věci...
Sorry...
___
WiFi pojítko - se směrovými (parabolami) anténami (a, případně, výjimkou ČTÚ), dosáhne i jednotky (v extrémních případech i desítky) kilometrů...
Ale nejde o 'klasické' WiFi - a WLAN na začátku a na konci NENÍ táž...
___
..."o další jsem se nestaral"...
Jo - možná by ses tak měl stavět i k dalším dotazům tazatelů v problematice, o níž nevíš ani ten 'utajenej...
Nestarej se... Neodpovídej...
:-P
Tak ještě jednou - napiš podrobnosti, jak to funguje - zvýrazni ty, které jsou v rozporu s mými tezemi...satam Mowlo, nechtěj abych si myslel, že jsi úplný d.e.b.i.l. To, co jsem napsal je pravda a funguje to. Nebudu se s tebou dohadovat jaký je rozdíl mezi Wifi a WLAN, stejně bys to nepochopil.
Jinak si tu hraješ na bl*a, který sice nic neví, ale hodně píše...
___
Do tvého uvedení podrobností s touto debatou končím...
---> Daniel Ondráček...
Neupřesnil's, čím se na danou síť připojuješ - tedy beru tvůj příspěvek jako joke, či spíše nepříliš 'japný' pokus o vtip...
A pokud jde o příspěvky mého kolegy...
Mňo...
Cituji: "
Můj vážený kolega si, zřejmě ("zřejmě" proto, že ani na vyzvání nedoplnil žádné podrobnosti) plete WiFi s TV či rozhlasovým vysíláním - silný (plošný) vysilač a citlivé přijímače...
Tak takto WiFi opravdu nefunguje - žádná jeho varianta - ani infrastruktura (WLAN), ani AdHoc (jednou z variant tohoto připojení je 'pojítko').
WiFi je totiž vždy oboustrannou komunikací - vysílací část je vždy i částí přijímací (zjednodušeně řečeno), tedy není možné, aby se na libovolně silný (a to neberu v potaz zákonná omezení - ať už uváděná v mW či dBm) připojilo citlivé (ale slabé, pokud jde o vysílání) zařízení...
Názorněji řečeno - WiFi je dialogem dvou zařízení (musí si vzájemně relevantně odpovídat)...
___
Ovšem - to u kolegy mocka nepřekvapuje - on taky neví, co je dialog (plete si jej s jednostranným plácáním a napadáním)...
Tedy z jeho příspěvku lze pobrat jediné - "
___
Zpět k tazateli - pokud se chceš o WiFi (či jiné komunikaci) něco dozvědět - je na netu mnoho rozumně podávaných informací...
A pokud bys - náhodou, něčemu neporozuměl, klidně se tu optej...
Neupřesnil's, čím se na danou síť připojuješ - tedy beru tvůj příspěvek jako joke, či spíše nepříliš 'japný' pokus o vtip...
A pokud jde o příspěvky mého kolegy...
Mňo...
Cituji: "
"satam Nelze odhadnout. Záleží na výkonu a poloze vysílače a citlivosti a poloze přijímače. Víc ti neumím říci.
Můj vážený kolega si, zřejmě ("zřejmě" proto, že ani na vyzvání nedoplnil žádné podrobnosti) plete WiFi s TV či rozhlasovým vysíláním - silný (plošný) vysilač a citlivé přijímače...
Tak takto WiFi opravdu nefunguje - žádná jeho varianta - ani infrastruktura (WLAN), ani AdHoc (jednou z variant tohoto připojení je 'pojítko').
WiFi je totiž vždy oboustrannou komunikací - vysílací část je vždy i částí přijímací (zjednodušeně řečeno), tedy není možné, aby se na libovolně silný (a to neberu v potaz zákonná omezení - ať už uváděná v mW či dBm) připojilo citlivé (ale slabé, pokud jde o vysílání) zařízení...
Názorněji řečeno - WiFi je dialogem dvou zařízení (musí si vzájemně relevantně odpovídat)...
___
Ovšem - to u kolegy mocka nepřekvapuje - on taky neví, co je dialog (plete si jej s jednostranným plácáním a napadáním)...
Tedy z jeho příspěvku lze pobrat jediné - "
To ostatně platí i o mnoha jeho dalších zdejších příspěvcích...satam Víc ti neumím říci.
___
Zpět k tazateli - pokud se chceš o WiFi (či jiné komunikaci) něco dozvědět - je na netu mnoho rozumně podávaných informací...
A pokud bys - náhodou, něčemu neporozuměl, klidně se tu optej...
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek