Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Malina
Nový příspěvek
od Malina » 04 dub 2018 09:20
Dobrý den, řeším problém s oplocením sousedního pozemku. Jedná se o plot po mé levici, tudíž podle nepsaného zákona plot souseda, který je v havarijním stavu. Majitel pozemek pronajímá chovateli koní, který tento používá pro spásání a výběh koní. Stávající plot je nakloněn na stranu, misty diravy. Lze požadovat po majiteli pozemku o výměnu oplocení? Jde mi o bezpečnost, mám malé dítě, které si na zahradě často hraje. Děkuji za odpověď.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6470
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 04 dub 2018 13:06
Nepsané zákony dávno padly a souseda nelze přimět k opravě plotu. Postavte si nový plot, který bude váš, a máte po starostech.
-
-
Teče nám na zahradu voda od souseda
Příspěvků 3
od Dvořák » 22 kvě 2017 16:04 »
Říkal jsem sousedovi že nám něco teče od nich ze zahrady na můj pozemek. Nevím jestli je to voda z umyvadla nebo co. Má hadici nataženou k našemu plotu a nám to teče po pozemku. Co se může stát když...
- 3 Příspěvků
- 1138 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
22 kvě 2017 18:43
-
-
Jak donutit souseda zaplatit za společný plot?
Příspěvků 2
od Vránová » 26 led 2018 11:38 »
Nechali jsme po domluvě se sousedem postavit mezi námi společný plot. Soused nyní když je hotovo odmítá zaplatit polovinu nákladů. Jak to z něj dostat? Bohužel domluva byla pouze ústní ať nový plot...
- 2 Příspěvků
- 792 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
26 led 2018 12:42
-
-
Nemůžu dostat ze souseda peníze za vymalování bytu
Příspěvků 1
od Standa » 18 dub 2018 19:53 »
Co mám dělat když soused nad námi nás vytopil a nyní nechce zaplatit vymalování bytu? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je...
- 1 Příspěvků
- 798 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
18 dub 2018 20:01
-
-
Kde si můžu stěžovat na souseda a jeho holuby?
Příspěvků 2
od Soukup » 21 črc 2018 19:28 »
Dobrý den, mám problém. Soused chová holuby. Ti kadí všude i na moji zahradu a auto. Z jeho zahrady se line příšerný zápach, protože ji nikdy neuklízí. Už nemůžeme ani pořádně větrat, okna máme k...
- 2 Příspěvků
- 658 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Soukup
22 črc 2018 07:21
-
-
Wifi - příjem od souseda
Příspěvků 3
od Jirka » 29 lis 2018 17:01 »
Dobrý den, budu se stěhovat. Dal jsem výpověď svému poskytovateli internetu. Pokud se stěhování protáhne, domluvil jsem se se sousedem, že budu moci používat jeho Wifi s tím, že mu budu přiměřeně...
- 3 Příspěvků
- 1004 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jirka
30 lis 2018 12:39