Vybralo se více na daních po zavedení EET?
Vybralo se více na daních po zavedení EET?
O kolik se vybralo na daních více po zavedení EET?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Nemám informace, pokud vím, pak ani FÚ či MFČR relevantní statistiky nezveřejnily.
Ale můj osobní dojem je, že celostatne vybrané daně klesly.
Ne proto, že by před EET poplatníci dane neoptimalizovali - proto, že mnoho poplatníků přestalo oficiálne podnikat - a sice pracuji nadále, ale nepřiznávají ani to minimum...
Ne proto, že by před EET poplatníci dane neoptimalizovali - proto, že mnoho poplatníků přestalo oficiálne podnikat - a sice pracuji nadále, ale nepřiznávají ani to minimum...
To bys ses divil, že by nás nejenom pražáci neuživili. Jedno story se života. Ve vedlejší vesnici byl (zrovna sedí za daňové úniky) koumák, který nakupoval klobásky v akci, jezdil na parkoviště mezi Chýnovem a Táborem s přenosnou udírnou, tam je očoudil a prodával za 50 korun 1 kus + chleba, hořčici a tácek. Za prázdniny si vydělal majlant a 2 roky nepodmíněně.mowla No právě...
Dělat kvalitní poctivý bůček a ještě platit daně - to by nás 'pražáci' neuživili...
Spousta podnikatelů neskončila jenom proto že dělali něco nelegálně, ale kvůli tomu, že se jim prostě nevyplatí kupovat drahou pokladnu na které si zase někdo namastil kapsy a připojení k internetu, které vesnické hospody například moc nemívají. Pak můžeme taky spekulovat proč si EET Babiš nezavedl do vlastních stánků s potravinami.
Pan Babiš má nějaké stánky? Řekni kde a já si tam zajedu nakoupit.Mikula Spousta podnikatelů neskončila jenom proto že dělali něco nelegálně, ale kvůli tomu, že se jim prostě nevyplatí kupovat drahou pokladnu na které si zase někdo namastil kapsy a připojení k internetu, které vesnické hospody například moc nemívají. Pak můžeme taky spekulovat proč si EET Babiš nezavedl do vlastních stánků s potravinami.
Co se týká nákladů na pokladnu EET + příslušenství, tak to si můžou odečíst z daní.
Chodím po obchodech a obchůdcích a zatím jsem nenarazil na jeden, který ukončil provoz z důvodů EET. Ovšem hospody, bary... se uzavřeli, jak píše Mowla a ptám se: Proč?
To je nesmysl - jestliže je pro podnikatele podstatný přímý výdaj na EET (pokladna, tiskárna, připojení), nemá smysl, aby podnikal - stejné si nevydělá ani na 'slanou vodu' (kde jsou investice, obnova stávajících prostředků, vzdělávání se...??).Mikula Spousta podnikatelů neskončila jenom proto že dělali něco nelegálně, ale kvůli tomu, že se jim prostě nevyplatí kupovat drahou pokladnu na které si zase někdo namastil kapsy a připojení k internetu, které vesnické hospody například moc nemívají. Pak můžeme taky spekulovat proč si EET Babiš nezavedl do vlastních stánků s potravinami.
Stěžejní důvody jsou dva...Mudr.Lant Ovšem hospody, bary... se uzavřeli, jak píše Mowla a ptám se: Proč?
1. EET - nutnost přiznat (a zdanit) stěžejní část příjmu (ze by hospodský i nyni danove neoptimalizoval je velmi iluzorní predstava)
2. zákaz kouření a z něj plynoucí odliv zákazníků hospod - pijaku
___
Zda jsem je uvedl ve správnem poradi nevím. ..
Dalším důvodem je vcelku agresivní marketingova politika pivovaru k podpoře PETek (podpora domácího chlastani ) - taky už od toho pivovary upouštějí. ..
Re:
To není pravda, náklady na EET nelze „odečíst z daní“.
Lze o ně snížit daňový základ. → Na daních zaplatí o 15 % nákladů na EET méně.
Pokud vím bylo možné základ daňe snížit o 6.000 Kč. 15 % z 6.000 = 900 Kč.
Náklady na připojení k internetu by snad (??) měly být odpočitatelné.
Re: Vybralo se více na daních po zavedení EET?
Noo tak to by mě také docela zajímalo, jestli je ten náš stát díky tomu bohatší Já jsem se docela zajímala co se týče DPH a daní, tady je na to téma přehledný a přínosný článek. Jinak co říkáte na tu další vlnu EET co začátkem měsíce přišla? Teď už by se to mělo týkat všech i malých řemeslníků..
Nevím, jestli se vybralo víc peněz, ale alespoň to zlikvidovalo nepoctivé hospodské.Když mně v několika hospodách přinesli podměrečné pivo a já ho chtěl dotočit, tak...ve třech hospodách mně ho dali pod pípu a jak natáčel hospodský nová piva, tak kapky od pípy mně to pivo dotočilo.Měl jsem reklamovat? Ale co? Pivo bez pěny nebo pivo správně natočené?
V jiných hospodách mě zase řekli, že TO DOJDE.Když jsem řekl, že jim za to dám méně peněz, ŽE TO TAKY DOJDE, tak mně pivo vzali a jiné nepřinesli.
Mám kamaráda elektrikáře, který natahuje vedení po celém baráku.Takže jsem mu navrhl, aby také o centimetr dával kratší dráty, že se teplem natáhnou a k vypínačům to dojde.Jak je možné že on to dělat nemůže a hospodští to dělat mohou?
Takže plně podporuji EET, alespoň zmizí tito okrádači poctivých občanů.
V jiných hospodách mě zase řekli, že TO DOJDE.Když jsem řekl, že jim za to dám méně peněz, ŽE TO TAKY DOJDE, tak mně pivo vzali a jiné nepřinesli.
Mám kamaráda elektrikáře, který natahuje vedení po celém baráku.Takže jsem mu navrhl, aby také o centimetr dával kratší dráty, že se teplem natáhnou a k vypínačům to dojde.Jak je možné že on to dělat nemůže a hospodští to dělat mohou?
Takže plně podporuji EET, alespoň zmizí tito okrádači poctivých občanů.
no vsadil bych se že nikoli!!
Re:
no zajímavé... myslíte že se tenhle trend nějak zmnění?mowla ↑10 kvě 2018 10:59Nemám informace, pokud vím, pak ani FÚ či MFČR relevantní statistiky nezveřejnily.
náš stát má větší příjmy ale díky utracení naší vlády jsme vlasntě chudší...fiona ↑24 čer 2019 15:29Noo tak to by mě také docela zajímalo, jestli je ten náš stát díky tomu bohatší Já jsem se docela zajímala co se týče DPH a daní, tady je na to téma přehledný a přínosný článek. Jinak co říkáte na tu další vlnu EET co začátkem měsíce přišla? Teď už by se to mělo týkat všech i malých řemeslníků..
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek