Špatná klíčivost travního semene?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Mudr.Lant

Špatná klíčivost travního semene?

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 27 kvě 2018 09:51

Zasel jsem travní semeno s dobou použitelnosti do letošního roku a přesto mi vzešla tráva pouze na 70 - 75 % plochy. Je to normální?
Samozřejmě že jsem prázdné plochy hustě dosel dalším semenem a čekám, jestli vzejde. Kéž by semeno šlo reklamovat. :lol:Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 27 kvě 2018 11:16

Nevzdávej to. Jen 80% klíčivosti přiznávají i výrobci travních směsí. Já už několikrát koupila krásně zabalená semínka květin v sáčku a nevyrostlo vůbec nic. :lol:
U travního semene je to tak, že je to směs několika druhů trav, které nemají stejnou dobu klíčivosti.
Jílek vytrvalý - vzchází za 5-8 dní. Kostřavy - 14 -20 dní. Nejpomaleji vzcházejí Lipnice, trvá to 3-4 týdny. Mladý trávník tedy nikdy není jednolitý hned od začátku, chce to čas.
Druhy trav se míchají proto, že ne každé z nich se bude dařit všude. Směsí se zaručí, že ve tvých podmínkách se některé z nich dařit bude a ta se bude rozrůstat a semenit až zaroste celou plochu.

P.S. Čerstvě připravená travní směs má dobu použitelnosti 2 roky. Koupil jsi tedy rok starou. Klíčivost semen každým rokem klesá.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 27 kvě 2018 11:18

Ann Nevzdávej to. Jen 80% klíčivosti přiznávají i výrobci travních směsí. Já už několikrát koupila krásně zabalená semínka květin v sáčku a nevyrostlo vůbec nic. :lol:
U travního semene je to tak, že je to směs několika druhů trav, které nemají stejnou dobu klíčivosti.
Jílek vytrvalý - vzchází za 5-8 dní. Kostřavy - 14 -20 dní. Nejpomaleji vzcházejí Lipnice, trvá to 3-4 týdny. Mladý trávník tedy nikdy není jednolitý hned od začátku, chce to čas.
Druhy trav se míchají proto, že ne každé z nich se bude dařit všude. Směsí se zaručí, že ve tvých podmínkách se některé z nich dařit bude a ta se bude rozrůstat a semenit až zaroste celou plochu.

P.S. Čerstvě připravená travní směs má dobu použitelnosti 2 roky. Koupil jsi tedy rok starou. Klíčivost semen každým rokem klesá.
Musím být trpělivý, ale jak píšeš, bude to OK!Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Jak dlouho si udržují semínka tykve klíčivost?
       od Roman » 01 srp 2017 13:36 »
    3 Příspěvků
    711 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Dagmar
    01 srp 2017 13:40
  •    Mají semena paprik delší klíčivost než rajčat?
       od Lina » 07 úno 2018 15:56 »
    7 Příspěvků
    2349 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    08 úno 2018 11:00
  •    Jaká je klíčivost semen?
       od Renda » 13 bře 2018 11:42 »
    5 Příspěvků
    970 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    13 bře 2018 12:48
  •    Je vidět špatná štítná žláza?
       od marika123 » 29 říj 2016 08:47 »
    2 Příspěvků
    838 Zobrazení
    Poslední příspěvek od marika123
    29 říj 2016 10:00
  •    Není dneska nějaká špatná konstelace hvězd?
       od Franta28 » 26 lis 2016 13:27 »
    3 Příspěvků
    1324 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    26 lis 2016 18:38