Poradíte které knedlíky nabídnout hostům?
Poradíte které knedlíky nabídnout hostům?
Kamarádka mi říkala,že tady jsou dobré rady z kuchyně a tak bych poprosila jaké knedlíky uvařit k omáčkám. Děkuji. R,
Nelze univerzalne odpovědět. ..
Já delam i omáčky a podávám je s knedlíkem, ale kazda omáčka chce sve - jinak degraduje celek...
Asi nejpoužívanější je klasický kynuty, pak houskový, karlovarský, bramborovy...
Pro příklad - k jemné svickove podávám zásadně chuťově nevýrazný kynuty.
K ostrejsi 'na divoko' (nebo šípkove či svestkove) klidně karlovarsky. ..
K výrazné znojemské (nebo na pepri) si dovolim i bramborový. ..
Já delam i omáčky a podávám je s knedlíkem, ale kazda omáčka chce sve - jinak degraduje celek...
Asi nejpoužívanější je klasický kynuty, pak houskový, karlovarský, bramborovy...
Pro příklad - k jemné svickove podávám zásadně chuťově nevýrazný kynuty.
K ostrejsi 'na divoko' (nebo šípkove či svestkove) klidně karlovarsky. ..
K výrazné znojemské (nebo na pepri) si dovolim i bramborový. ..
Ann - předpokládám, že i Doktor - ac preferuje bucek, umí a vaří omáčky. ..Ann Růženko, dobré rady od skvělých kuchařů tady opravdu jsou, ale zrovna knedlíky s omáčkou asi nikdo z nich nevaří. Já nejsem dobrá kuchařka, ale k omáčce bych dala klasické houskové knedlíky. Snad se ještě někdo s radou přidá.
No knedlíky na které dám recept, se k bůčku nehodí, ale vaříme Slezské bramborové knedlíky zvané klusky.
Takže recept:
KLUSKY
1 kg uvařených brambor ,1 vejce, 250 g Solamylu,1 PL másla,1 kl solí.Ve slané vodě uvařené brambory přelisujeme, přidat solamyl,máslo a vejce, vypracuje se hladké těsto. Poté z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na potřebnou velikost a zhotovíme ploché klusky do kterých ve středu uděláme důlek a vložíme do převařené a osolené vody. Voda nesmí vřít, jen udržovat pod bod varu. Když klusk vyplavou na povrch, vaříme ještě cca 10 minut.
=================================================
Ty to klusky děláme k jakémukoliv masu se smetanovou omáčkou. Jsou jemné, velice mírně lepivé, ale vynikající. Jestli můžu, doporučuji.
Takže recept:
KLUSKY
1 kg uvařených brambor ,1 vejce, 250 g Solamylu,1 PL másla,1 kl solí.Ve slané vodě uvařené brambory přelisujeme, přidat solamyl,máslo a vejce, vypracuje se hladké těsto. Poté z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na potřebnou velikost a zhotovíme ploché klusky do kterých ve středu uděláme důlek a vložíme do převařené a osolené vody. Voda nesmí vřít, jen udržovat pod bod varu. Když klusk vyplavou na povrch, vaříme ještě cca 10 minut.
=================================================
Ty to klusky děláme k jakémukoliv masu se smetanovou omáčkou. Jsou jemné, velice mírně lepivé, ale vynikající. Jestli můžu, doporučuji.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 4 Příspěvků
- 1065 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
07 říj 2016 16:07
-
- 3 Příspěvků
- 888 Zobrazení