Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Učnice oboru K+S
Nový příspěvek
od Učnice oboru K+S » 06 črc 2018 11:02
Přes prázdniny máme vymyslet netradiční jídlo a mne napadlo vykvasit na hrubo nakrájený kedluben. Bylo by to k jídlu? Děkuji za ořípadné odpovědi.
Dominika
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 06 črc 2018 12:05
Jistěže - říká se tomu kedlubnové zelí - a recept k naložení je totožný s hlávkovým zelím...
Akorát - tohle jídlo je oproti tvému přání dost tradiční...
-
Učnice oboru K+S
Nový příspěvek
od Učnice oboru K+S » 06 črc 2018 14:57
A já si bláhově myslela,, že oslním a místo queen jsem blbka. Netušila jsem že se i kedluben takto zpracovává. Takže nikoho tímto neoslním.
Ale zeptám se vás - nevíte něco opravdu netradičního z české kuchyně? Vím, receprů jsou statisíce, ale možná se tam jeden bude postrádat.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
Nový příspěvek
od mowla » 06 črc 2018 15:27
Učnice oboru K+S A já si bláhově myslela,, že oslním a místo queen jsem blbka. Netušila jsem že se i kedluben takto zpracovává. Takže nikoho tímto neoslním.
Ale zeptám se vás - nevíte něco opravdu netradičního z české kuchyně? Vím, receprů jsou statisíce, ale možná se tam jeden bude postrádat.
No, netradiční to nebude, ale neobvykle urcite ano...
Najdi si dostatek pupav bezlalocnych, jejich dužinu péčlive očisti a nahrubo nastrouhej, jemne dochut nahrubo namletym zelenym pepřem a velmi opatrne česnekem (ideálne jemne nakrajenymi stonky otrhanych kvetu).
Nech tak 24 hodin odstát v lednici, pak zalij hooodne tučnou zakysanou smetanou, opet nech 12-24 hodin v lednici 'pracovat'. Za občasného promíchání.
A servíruj na tmavem prohratem pečivu nebo na mladých, jemně rozmackanych malych bramborách uvarenych ve slupce...
; )
Pokud ti to připadá slozite, zkus něco z prosa. ..
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 06 črc 2018 15:50
mowla No, netradiční to nebude, ale neobvykle urcite ano...
Najdi si dostatek pupav bezlalocnych, jejich dužinu péčlive očisti a nahrubo nastrouhej, jemne dochut nahrubo namletym zelenym pepřem a velmi opatrne česnekem (ideálne jemne nakrajenymi stonky otrhanych kvetu).
Nech tak 24 hodin odstát v lednici, pak zalij hooodne tučnou zakysanou smetanou, opet nech 12-24 hodin v lednici 'pracovat'. Za občasného promíchání.
A servíruj na tmavem prohratem pečivu nebo na mladých, jemně rozmackanych malych bramborách uvarenych ve slupce...
; )
Pokud ti to připadá slozite, zkus něco z prosa. ..
Já je jedl přes prázdniny a pochybuji, že v září, kdy půjde na školu, budou ještě k jídlu. Abych se přiznal, o kysaném kedlubnovém zelí jsem ještě nečetl. Díky za tip.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
Nový příspěvek
od mowla » 06 črc 2018 20:23
Mudr.Lant Já je jedl přes prázdniny...
Jak kde...
Na Radhošťi i v říjnu jsou stavnate. ..
-
-
Jak vykvasit dobré zelí?
Příspěvků 4
od Zurková J. » 04 zář 2018 08:21 »
Blíží se doba zelí . Máte někdo svůj osvědčený recept?
- 4 Příspěvků
- 1005 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
05 zář 2018 00:07
-
-
Nadýmání kedluben
Příspěvků 2
od Olda Škach » 12 dub 2016 06:27 »
Způsobuje kedluben také nadýmání ?
- 2 Příspěvků
- 1401 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
12 dub 2016 07:24
-
-
Šel by udělat guláš z krůtích řízků?
Příspěvků 3
od Honza » 21 úno 2017 14:43 »
Zdravím, mám doma prsní krůtí řízky půjde z toho udělat guláš? Bude guláš nějak chutnat z krůtího masa? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s...
- 3 Příspěvků
- 848 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Honza
21 úno 2017 14:58
-
-
- 2 Příspěvků
- 982 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Einstein
22 dub 2017 17:54
-
-
Šel by osmažit balkánský sýr v trojobalu?
Příspěvků 3
od Marunaaaa » 07 kvě 2017 18:54 »
Mám doma velký kus balkánského sýra a nevím co s ním. Už jsem si dala balkánský sýr do šopského salátu ale co s tím zbytkem? Šel by osmažit balkánský sýr v trojobalu? Nebo do čeho ho použít?
- 3 Příspěvků
- 905 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Marunaaaa
07 kvě 2017 19:24