Šel by nastrouhaný kedluben vykvasit?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Učnice oboru K+S

Šel by nastrouhaný kedluben vykvasit?

Nový příspěvek od Učnice oboru K+S » 06 črc 2018 11:02

Přes prázdniny máme vymyslet netradiční jídlo a mne napadlo vykvasit na hrubo nakrájený kedluben. Bylo by to k jídlu? Děkuji za ořípadné odpovědi.
Dominika

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 06 črc 2018 12:05

Jistěže - říká se tomu kedlubnové zelí - a recept k naložení je totožný s hlávkovým zelím...
;)
Akorát - tohle jídlo je oproti tvému přání dost tradiční...
;)

Učnice oboru K+S

Nový příspěvek od Učnice oboru K+S » 06 črc 2018 14:57

A já si bláhově myslela,, že oslním a místo queen jsem blbka. Netušila jsem že se i kedluben takto zpracovává. Takže nikoho tímto neoslním.
Ale zeptám se vás - nevíte něco opravdu netradičního z české kuchyně? Vím, receprů jsou statisíce, ale možná se tam jeden bude postrádat. ;)

mowla
člen
Příspěvků 6210

Nový příspěvek od mowla » 06 črc 2018 15:27

Učnice oboru K+S A já si bláhově myslela,, že oslním a místo queen jsem blbka. Netušila jsem že se i kedluben takto zpracovává. Takže nikoho tímto neoslním.
Ale zeptám se vás - nevíte něco opravdu netradičního z české kuchyně? Vím, receprů jsou statisíce, ale možná se tam jeden bude postrádat. ;)
No, netradiční to nebude, ale neobvykle urcite ano...
;)
Najdi si dostatek pupav bezlalocnych, jejich dužinu péčlive očisti a nahrubo nastrouhej, jemne dochut nahrubo namletym zelenym pepřem a velmi opatrne česnekem (ideálne jemne nakrajenymi stonky otrhanych kvetu).
Nech tak 24 hodin odstát v lednici, pak zalij hooodne tučnou zakysanou smetanou, opet nech 12-24 hodin v lednici 'pracovat'. Za občasného promíchání.
A servíruj na tmavem prohratem pečivu nebo na mladých, jemně rozmackanych malych bramborách uvarenych ve slupce...
; )
Pokud ti to připadá slozite, zkus něco z prosa. ..
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 06 črc 2018 15:50

mowla No, netradiční to nebude, ale neobvykle urcite ano...
;)
Najdi si dostatek pupav bezlalocnych, jejich dužinu péčlive očisti a nahrubo nastrouhej, jemne dochut nahrubo namletym zelenym pepřem a velmi opatrne česnekem (ideálne jemne nakrajenymi stonky otrhanych kvetu).
Nech tak 24 hodin odstát v lednici, pak zalij hooodne tučnou zakysanou smetanou, opet nech 12-24 hodin v lednici 'pracovat'. Za občasného promíchání.
A servíruj na tmavem prohratem pečivu nebo na mladých, jemně rozmackanych malych bramborách uvarenych ve slupce...
; )
Pokud ti to připadá slozite, zkus něco z prosa. ..
;)
Já je jedl přes prázdniny a pochybuji, že v září, kdy půjde na školu, budou ještě k jídlu. Abych se přiznal, o kysaném kedlubnovém zelí jsem ještě nečetl. Díky za tip. :-y

mowla
člen
Příspěvků 6210

Nový příspěvek od mowla » 06 črc 2018 20:23

Mudr.Lant Já je jedl přes prázdniny...
;)
Jak kde...
;)
Na Radhošťi i v říjnu jsou stavnate. ..
;)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Jak vykvasit dobré zelí?
       od Zurková J. » 04 zář 2018 08:21 »
    4 Příspěvků
    1005 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    05 zář 2018 00:07
  •    Nadýmání kedluben
       od Olda Škach » 12 dub 2016 06:27 »
    2 Příspěvků
    1399 Zobrazení
    Poslední příspěvek od prasák
    12 dub 2016 07:24
  •    Šel by udělat guláš z krůtích řízků?
       od Honza » 21 úno 2017 14:43 »
    3 Příspěvků
    848 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Honza
    21 úno 2017 14:58
  •    Dá se využít nať z kedluben?
       od Hana » 22 dub 2017 10:29 »
    2 Příspěvků
    982 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Einstein
    22 dub 2017 17:54
  •    Šel by osmažit balkánský sýr v trojobalu?
       od Marunaaaa » 07 kvě 2017 18:54 »
    3 Příspěvků
    904 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Marunaaaa
    07 kvě 2017 19:24