Jaký je rozdíl mezi černým a červeným kaviárem?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 07 zář 2018 07:56

Černý kaviár je tzv. "pravý" kaviár a je z jiker jeseterovitých ryb.
Červený kaviár je tzv. "nepravý" kaviár a je z jiker lososovitých ryb.
Který je lepší je otázka chuti, vkusu a názoru konzumenta.

Eva Novotná

Nový příspěvek od Eva Novotná » 07 zář 2018 08:07

Díky, vyzkouším tedy oba.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 07 zář 2018 09:45

No mohu vás ujistit že ani jeden ani druhý pro mě nic moc.V roce 75 jsem se dostal do družebního zájezdu do SSSR v městě Sobinka ve Vladimírské oblasti.Měli jsme navázanou družbu s kolchozníky dané oblasti.Nebudu popisovat naše zážitky které byli vesměs poplatné době.Ale mohu říci že kolchozníci z daného kolchozu byli velice milí a přátelští a snažili se nás jako hosty opravdu hýčkat.Ale k věci denně kaviár ať k snídani obědu nebo večeři.Zapíjet to vodkou.Musím říci že to kolchozníky stálo nemalé prostředky.Ale po týdnu už nikdo z nás a bylo nás tuším 12 družstevníků už na konci zájezdu nemohl kaviár ani vidět.To samé chlast ať už to byla vodka a nebo koňak,Ruskoje igristoje .Oteklé nohy a pod.Ale byl to zážitek na dlouhou dobu.Kde že ty doby jsou....

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 07 zář 2018 09:52

dabač Ale po týdnu už nikdo z nás a bylo nás tuším 12 družstevníků už na konci zájezdu nemohl kaviár ani vidět.To samé chlast ať už to byla vodka a nebo koňak,Ruskoje igristoje .Oteklé nohy a pod.Ale byl to zážitek na dlouhou dobu.Kde že ty doby jsou....
I ústřice se časem přejí, takže se vůbec nedivím. Jinak příležitostně mně kaviár chutná, ať už jeden nebo druhý. A jedna drobná připomínka: V roce 1975 Rossijskoje igristoje už/ještě neexistovalo. V té době bylo kromě dalších specifik jen Sovětskoje igristoje ;)

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 07 zář 2018 11:34

satam I ústřice se časem přejí, takže se vůbec nedivím. Jinak příležitostně mně kaviár chutná, ať už jeden nebo druhý. A jedna drobná připomínka: V roce 1975 Rossijskoje igristoje už/ještě neexistovalo. V té době bylo kromě dalších specifik jen Sovětskoje igristoje ;)
Máš pravdu.My jsme tomu říkali rychlý špunty.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek