Je porucha rozdvojení osobnosti léčitelná?
Je porucha rozdvojení osobnosti léčitelná?
Mám jednoho známého u kterého se tato porucha občas objevuje. Bohužel, když to přijde a on je ve své druhé osobnosti, je to úplně jiný člověk. Nejhorší na tom je, že si své chování po přesunu do té druhé osoby vůbec nepamatuje a cítí se ukřivděn, protože jeho první osobnost o té druhé vlastně neví. Někdy je velmi těžké s ním vyjít. Dá se toto léčit?
Re: Je porucha rozdvojení osobnosti léčitelná?
Ano, léčit se to dá. Problém je bohužel v tom, že takto nemocní lidé si svoji nemoc neuvědomují a proto je těžké dostat je k lékaři.
Re: Je porucha rozdvojení osobnosti léčitelná?
Nevím, jestli to patři k tématu, ale chtěl bych napsat jeden příběh ze života, který se mohl stát.
===============
Stařík prodával u silnice vajíčka, kus 2 koruny. Zastavila dáma z města a řekla stařečkovi, že koupí 10 vajíček, ale za 15 korun. stařeček souhlasil, protože byl rád, že aspoň nějaká vejce prodal. Dáma hrdě odjela s tím, jak výhodně koupila od stařečka vejce. Po příjezdu do města šla s kamarádkami do restaurace, kde za všechny platila útratu, která dělala 1400 korun. Číšníkovi dala 1500 korun s tím, že byla spokojena se službami podniku.
===============
Teď mi napište, jakou povahu/y byste této dámě přiřkli?
===============
Stařík prodával u silnice vajíčka, kus 2 koruny. Zastavila dáma z města a řekla stařečkovi, že koupí 10 vajíček, ale za 15 korun. stařeček souhlasil, protože byl rád, že aspoň nějaká vejce prodal. Dáma hrdě odjela s tím, jak výhodně koupila od stařečka vejce. Po příjezdu do města šla s kamarádkami do restaurace, kde za všechny platila útratu, která dělala 1400 korun. Číšníkovi dala 1500 korun s tím, že byla spokojena se službami podniku.
===============
Teď mi napište, jakou povahu/y byste této dámě přiřkli?
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek