Když přestanu kouřit následky?
Když přestanu kouřit následky?
Pane Mudrlant četl jsem zde že jste přestal kouřit. Můžete mě prosím napsat co se vám od té doby zlepšilo? Myslím dýchání a tak. Moc by mě to pomohlo. A jak dlouho už nekouříte. Děkuji
Kouřit jsem přestal nějak koncem ledna a do dnešní doby se mi o něco lépe dýchá, nevykašlávám ranní hleny, při kontrolním vyšetření se ztratily pískoty, ale dušnost zatím přetrvává... vrátila se mi chuť v tím, že už tolik nesolím, nesmrdím a další pozitivum je, že jsem ušetřil bezmála 10 tisíc korun.Franta P. Pane Mudrlant četl jsem zde že jste přestal kouřit. Můžete mě prosím napsat co se vám od té doby zlepšilo? Myslím dýchání a tak. Moc by mě to pomohlo. A jak dlouho už nekouříte. Děkuji
Abstinenční příznaky jsem zvládl a zatím nemám nutkání si zapálit v přítomnosti kuřáků. Pravda je, že se mi zvýšila chuť k jídlu a přibral pár kil navíc, ale protože nejsou ty problémy s dýcháním tak drastické, začal jsem se věnovat cvičení, delším procházkám a těžší práci doma i na zahrádce.
Pokud chce někdo přestat kouřit, tak ať přestane a já mu to doporučuji, zvlášť když jsem kouřil cca 45 let!
Hlavně přestaň kouřit hned, nějaké snižování denní dávky je o ničem. A pak už to chce jen pevnou vůli, nic jiného. Pozor na jednu zákeřnost kouření, až nebudeš delší dobu kouřit a bude tě kámoš přemlouvat, je možné, že si řekneš, že ti jedno cigárko nic neudělá. Velký omyl! Tím jedním do toho v 99% spadneš zpátky, znám z vlastní zkušenosti. Ale stejně už cca 10 let nekouřím, takže to snad vydržím.
Re: Když přestanu kouřit následky?
Po 33 letech kouření více než 1krab. denně jsem přestal . Dokouřil jsem krabku...zahodil zapalovač a bylo to . Když si to kuřák srovná v hlavě tak to jde samo . Jak přijde chuť tak si opakuji - NORMÁLNÍ JE NEKOUŘIT...A pořád a pořád a jde to . Tep mi klesnul cca o 20 , tlak šel k normálu , ráno nevykašlávám uhlí ... vlastně jsem přestal kašlat úplně , chuť je úplně někde jinde...čich taky , a jako 48letý musím přiznat že i pinďa podstatně líp funguje ... , Nekouřím 4 měsíce , nemám a neměl jsem žádné depky...bolesti...abst. příznaky....nic... , jen mi kuřáci pěkně smrděj . Nepoužíval jsem nic k podpoře PŘESTAT KOUŘIT....prostě jsem si to musel sám srovnat ve své hlavě . Přeji všem hodně štěstí při konci s kouřením....NORMALNÍ JE NEKOUŘIT , a taky to už NENÍ levněj špáš...Roman
Re: Když přestanu kouřit následky?
Přestal jsem před 5 měsíci. Jednu krabičku denně. Absťák jsem neměl. Celkově se cítím hůř. Nekašlu ( ani při kouření jsem nekašlal), tlak mi jde pomalu nahoru ( ze 120/80 na 145/90 ),asi 8 KG nahoru,dech poloviční a vyjít dvě patra bez přestávky tak asi umřu. Jsem po ablaci ( arytmie )a na ekg je to v pořádku. Ke všemu jsem značně negativní a nic mě netěší. Ač se mi po cigaretách nestýská ,občas mě napadne,jestli mi s nimi nebylo vlastně líp. Tyto potíže jsem fakt neměl. Jediný klad je ta absence smradu.