Jak uskladnit cibuli na zimu v paneláku?
Jak uskladnit cibuli na zimu v paneláku?
Jaký způsob uskladnění cibule bude nejvhodnější v paneláku? Máme pouze špajz bez sklepa. Jedná se o velké množství červené cibule. Nechat v bedýnkách nebo zavěšenou za stolky ve špajzu?
Tak obecně lze říci že cibule uskladněná ve svazcích a zavěšená je jeden ze způsobů který praktikují hospodyně a který se osvědčil.Ale pokud máte větší množství tak dobře ošetřená cibule znamená že nať je po vysušení odstraněna,odstraněny jsou kořenové zbytky tak do bedýnek ano.Dbejte aby uskladněná cibule nebyla ve velké vrstvě na sobě a špajz by měl být vzdušný a ne vlhký.Také teplota by neměla převyšovat cca 15 st.Také není dobře aby špajzka měla plné světlo.Je třeba zastínit a skladovat spíše v pološeru.
Uskladnit v paneláku je téměř nemožné. Cibule před uskladněním musí být sklizena na počátku podzimu, aby vydržela déle. Cibule, která má ádně zaschlé slupky se ukládá do tmavé místnosti kde je teplota mezi 4-10 °C a to v paneláku nedocílíš. Pokud je teplota nižší, cibule zahnívá, pokud vyšší, začne pučet a proto že i já pěstuji cibuli, tak ji průběžně konzumuji a menší množství nechám týden - dva ve sklepě, než se sní a v průběhu roku kupuji cibuli v zelenině, když ji potřebuji ke konzumaci. Asi tak