Kolik se dá vydělat pěstováním plodin na jednom metru pole?
Kolik se dá vydělat pěstováním plodin na jednom metru pole?
Dalo by se nějak spočítat kolik se dá vydělat pěstováním plodin na jednom metru čtverečním pole? Pak už bych si to přepočet na celkovou plochu našich polí.
Takhle to počítat nelze. Záleží na tom, jaké plodiny chceš pěstovat a to je nutné vybírat podle místních podmínek. Čím větší plocha, tím spíše budeš potřebovat nakoupit zemědělskou techniku abys zvládl pole obdělávat, tedy velké počáteční náklady. Pak stačí nadprůměrné sucho, krupobití, škůdci nebo choroby a nevyděláš nic.
- Matěj Trdelka
- člen
- Příspěvků 566
- Registrován 06 čer 2017 11:20
Pokud máš pšenici potravinářskou, která má výnos z jednoho hektaru 6 tun , tak z jednoho m² můžeš získat 0,6 kg pšenice a když vydělíš cenu výkupu, která je za jednu tunu 3820 korun, vyjde ti 0,382 Kč za 1 kg z 1 m² a takto si můžeš vypočítat všechny zemědělské komodity.
Pokud chceš být soběstačný, potřebuješ asi 465 m².
Mňo...Mudr.Lant Pokud máš pšenici potravinářskou, která má výnos z jednoho hektaru 6 tun , tak z jednoho m² můžeš získat 0,6 kg pšenice a když vydělíš cenu výkupu, která je za jednu tunu 3820 korun, vyjde ti 0,382 Kč za 1 kg z 1 m² a takto si můžeš vypočítat všechny zemědělské komodity.
a) co náklady na osivo a pěstování celkově???
b) nájem (nemáš-li vlastní půdu), daně (nemyslím z příjmu, z pozemku platíš bez ohledu na výnosy)
c) výpočet
- co je "soběstačný"???
- jak souvisí soběstačnost se 106,60 Kč (nechce se mi ověřit tebou uvedená čísla, jen jsem provedl výpočet)
- co dotace?? (závislé, mimojiné, na bonitě půdy - tedy závislé na místě pěstování)
Každopádně - tebou uvedený výpočet je zhola k ničemu...
Proboha, ty to nechápeš? Tazatel se ptal na: Kolik se dá vydělat pěstováním plodin na jednom metru pole? Já mu odpověděl. To, jestli má vlastní pole, nebo v pronájmu mne vůbec nezajímá, jako mne nezajímá jakou má techniku a kolik stojí nafta. Tazatel se ptal na zisk, ale ne na náklady! Pokud ano, ať se vyjadřuje přesněji!