Je posílání SMS bezpečné?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Babča

Je posílání SMS bezpečné?

Nový příspěvek od Babča » 10 srp 2017 12:46

Zdravím vás na poradně. Chtěla bych se na něco zeptat. Potřebuji poslat SMS zprávou přihlašovací údaje do internetového bankovnictví vnukovi. Je posílání SMS bezpečné nebo si to může někdo přečíst jiný?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 10 srp 2017 12:55

NE!!!
NENÍ to bezpečné!!!
To už je lepší mu ty údaje sdělit při telefonním hovoru (pokud není vnuk zrovna v knajpě a nemá telefon nahlas)!!!
___
Jestliže to jen trochu lze, vůbec takové informace nikomu nedávej, vnukovi pošli peníze jinak!

Matěj Trdelka
člen
Příspěvků 566
Registrován 06 čer 2017 11:20

Nový příspěvek od Matěj Trdelka » 10 srp 2017 13:02

"Babčo", poslechni kolegu a vnukovi pošli peníze jinak jestli to jde. Tvoje přihlašovací údaje do internetbankingu by neměl mít někdo jiný. Nikdy nevíš co se může stát.

Nechci malovat čerta na zeď ale připadá mi to jako takový ten případ kdy pak se lidé hrozně diví že jim někdo vytuneloval konto. Tvoje přihlašovací údaje přece nemusí nikdo vědět. ( osobní názor ).

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 10 srp 2017 13:52

Přihlašovací údaje internetového bankovnictví jsou ryze soukromá věc a jako taková nepatří do cizích rukou, a to včetně příbuzných. Sice nevíme, jaký je váš vztah k vnukovi, ale stejně pokud vám přichází potvrzovací kódy na váš telefon, tak jsou mu ty přihlašovací údaje k ničemu. Řešte to jinak, třeba přímým předáním peněz.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 10 srp 2017 14:32

Babčo, jsi si jistá že to chceš poslat na telefon vnuka? Je málo případu, kdy se takto lidé napálili? Nikdy neposílej takové údaje nikomu, i kdyby ti říkal, že je na druhém konci galaxie a že nemůže osobně.

Ralf
člen
Příspěvků 1378
Registrován 22 bře 2016 19:18

Nový příspěvek od Ralf » 10 srp 2017 18:55

Není to dokonce i ve smluvních podmínkách dané banky že nesmíš údaje sdělit další osobě? Nikdy bych nikomu neřekl své přihlašovací údaje a to ani do emailu natož do internetbankingu.

Pokud potřebuješ rychle poslat peníze na velkou vzdálenost jde to i jinak. I kdyby neměl bankovní účet tak stačí zajít na pobočku České pošty a nechat poslat peníze na jeho jméno na pobočku České pošty v jiném městě kde si je přímo vyzvedne. Vím že Česká pošta tuto službu nabízí.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Posílání SMS zpráv
       od Barták Petr » 15 dub 2016 06:38 »
    3 Příspěvků
    1028 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Istantanee
    10 srp 2018 12:01
  •    Kde posílat zdarma SMS na T-mobile ?
       od Libor » 07 čer 2016 06:07 »
    3 Příspěvků
    1281 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ralf
    07 čer 2016 06:11
  •    Je neustále zasílání SMS právně řešitelné?
       od Jiří Kunc » 16 bře 2017 10:27 »
    5 Příspěvků
    1317 Zobrazení
    Poslední příspěvek od EMiL
    07 lis 2018 03:07
  •    Poškodí ruku časté psaní sms?
       od Hana » 24 bře 2017 16:44 »
    3 Příspěvků
    835 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Věra
    24 bře 2017 16:47
  •    Čárky a háčky v sms zprávě mě počítají víc znaků