Seznam.cz email původní heslo?
Seznam.cz email původní heslo?
Proč si nemůžu u emailu u Seznamu.cz nastavit původní heslo? Měl jsem heslo a to jsem si změnil. Teď když si chci dát zase to původní, tak to píše že heslo už jsem jednou používal a nejde to na něj znova změnit.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.
Lidi, prosím vás, jak to s těmi hesly děláte. Odborníci doporučují, aby každá zaheslovaná "činnost" měla své heslo, tzn. nepoužívat jedno heslo pro všechny. Zrovna tak doporučují, aby ta hesla nebyla pokud možno nikde napsaná a když už, tak alespoň řádně šifrovaná. Logiku to sice má, ale to bychom snad všichni museli mít hlavu jako pátrací balón, když si uvědomím, že důležitých hesel mám kolem deseti a těch "ostatních" snad přes padesát. Pokud bych měl mít IB jako Jitule, tak už se tam dávno nedostanu, ve svém střídám občas (a ne jednou za půl roku, ale za rok až dva) dvě hesla a s tím druhým už mám problém se zapamatováním.
Jak to děláte vy?
Jak to děláte vy?
Mám jedno heslo opravdu silné na důležité činnosti...
Pak jedno slabší na to méně důležité.
A pak 3-4 slabá na to, kde jeho prolomením nikdo nic nezíská (typicky e-shopy...).
A poradím ti/komukoli, jak si heslo zapsat - těžko zjistitelně, kdysi jsem to 'vymyslel' pro kolegu, který si nebyl schopen zapamatovat PIN k CCS (volal mi třeba ve dvě ráno, že natankoval a nemůže zaplatit!!)...
PIN byl čtyřmístný, číselný.
Takže jsem přímo na obal CCS napsal 5 skupin čísel po pěti - a PIN bylo poslední číslo z první skupiny, předposlední z druhé, druhé ze čtvrté a první z páté...
Pro názornost (hypotetická čísla PINu jsou červeně - samozřejmě v reálu NE...).
12334 98655 65438 09897 63453
Podobně můžeš zapsat cokoli...
Pak jedno slabší na to méně důležité.
A pak 3-4 slabá na to, kde jeho prolomením nikdo nic nezíská (typicky e-shopy...).
A poradím ti/komukoli, jak si heslo zapsat - těžko zjistitelně, kdysi jsem to 'vymyslel' pro kolegu, který si nebyl schopen zapamatovat PIN k CCS (volal mi třeba ve dvě ráno, že natankoval a nemůže zaplatit!!)...
PIN byl čtyřmístný, číselný.
Takže jsem přímo na obal CCS napsal 5 skupin čísel po pěti - a PIN bylo poslední číslo z první skupiny, předposlední z druhé, druhé ze čtvrté a první z páté...
Pro názornost (hypotetická čísla PINu jsou červeně - samozřejmě v reálu NE...).
12334 98655 65438 09897 63453
Podobně můžeš zapsat cokoli...