Jak zjistit odběr spotřebiče?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Placan

Jak zjistit odběr spotřebiče?

Nový příspěvek od Placan » 07 zář 2017 13:57

Jak zjistit odběr jednoho spotřebiče? Existuje něco co napojím mezi něj a zásuvku? Díky

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Placan

Nový příspěvek od Placan » 07 zář 2017 13:58

Ještě doplním že nemám přístup k elektroměru. To bych si to jinak vypočítal.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 07 zář 2017 14:09

Existuje wattmetr...
A půjčíš si jej (asi jej nepotřebuješ koupit) v kdekterém zákaznickém centru distributora elektriky, obvykle zdarma, jen potřebuješ nějaký peníz na vratnou kauci.

Placan

Nový příspěvek od Placan » 07 zář 2017 14:14

mowla Existuje wattmetr...
A půjčíš si jej (asi jej nepotřebuješ koupit) v kdekterém zákaznickém centru distributora elektriky, obvykle zdarma, jen potřebuješ nějaký peníz na vratnou kauci.
:-y :-y :-y Moc dík.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 07 zář 2017 15:08

Mám jeden z podobných na obrázcích, stál necelé tři stovky a jsem s měřením velice spokojený. Neměří jenom spotřebu, ale i příkon, ampéry, měřič obou tarifů a jde i nastavit cena tarifu a tím zjistíš i spotřebu v penězích. Pokud chceš měřit spotřebu třeba ledničky, necháš ho zapnutý celý týden a zjistíš celkovou spotřebu za danou dobu. Je to dobrý pomocník, který by měl být v každé domácnosti.
https://www.google.cz/search?q=m%C4%9B% ... e&ie=UTF-8

Placan

Nový příspěvek od Placan » 07 zář 2017 15:10

To vypadá dobře. A jak dlouho ho máš?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 07 zář 2017 15:15

Placan To vypadá dobře. A jak dlouho ho máš?
Mám ho snad deset let. Zrovna měřím spotřebu druhého mrazáku a pokud si vezme více, než bylo před pěti lety uvedeno na štítku, vyhodím ho!

Jitule
člen
Příspěvků 1592
Registrován 20 bře 2016 07:27

Nový příspěvek od Jitule » 07 zář 2017 16:23

Mudr.Lante, to je dobrá věcička. Nejspíš to taky pořídím.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek