Dnes jak víte, stávkovali taxikáři proti Uberu. Nechápu, proč tak dělali. Vadí jim konkurence, která dokáže jezdit levněji? Dnes jsem vyfotil pelhřimovské taxi, přikládám, sice mizerné, ale vše vysvětlující.
Cena ve městě 20/km Kč, mimo 18/km Kč a doba čekání v obou případech 5/m Kč. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Je cena taxi dostatečná?
Nemám dostatečné informace, takže jen dojmy...
- největší humbuk dělají taxikáři v Praze, dneska se přidali (prý) i v Brně - tedy města s největší koncentrací taxikářů, jejich problémem není cena, ale to, že je jich nadbytečně mnoho
- cena taxi v Praze je o něco vyšší, než v Pelhřimově
- někteří taxikáři opravdu kradou, stalo se mi to několikrát a od určité doby nejezdím běžnými taxiky
Osobně mi taxikářů není líto, spíše mne svým přístupem dožírají.
Na druhou stranu - UBER funguje jako taxi, ale nedodržuje pravidla pro taxi, takže chápu, že pro srovnatelné činnosti by měly být srovnatelné podmínky...
- největší humbuk dělají taxikáři v Praze, dneska se přidali (prý) i v Brně - tedy města s největší koncentrací taxikářů, jejich problémem není cena, ale to, že je jich nadbytečně mnoho
- cena taxi v Praze je o něco vyšší, než v Pelhřimově
- někteří taxikáři opravdu kradou, stalo se mi to několikrát a od určité doby nejezdím běžnými taxiky
Osobně mi taxikářů není líto, spíše mne svým přístupem dožírají.
Na druhou stranu - UBER funguje jako taxi, ale nedodržuje pravidla pro taxi, takže chápu, že pro srovnatelné činnosti by měly být srovnatelné podmínky...
Řidič Taxi platí za: licenci, průkaz řidiče taxislužby, zdravotní pojištění, sociální pojištění, silniční daň, dvojnásobné povinné ručení, dvojnásobné havarijní pojištění. Nevím, zda jsem na něco nezapomněl.
Řidič UBERu v souvislosti s výkonem práce nic z toho neplatí. Navíc UBER tvrdí, že jde o sdílení, tedy tzv. "spolujízda". Tzn., že když pojedu zítra v 8:00 z Prahy do Brna, nabídnu "svezení" za drobnou úhradu a dovezu někoho s sebou. Ale to, co provozuje UBER, je klasická taxislužba, která nesplňuje zákonné podmínky taxislužby.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Řidič UBERu v souvislosti s výkonem práce nic z toho neplatí. Navíc UBER tvrdí, že jde o sdílení, tedy tzv. "spolujízda". Tzn., že když pojedu zítra v 8:00 z Prahy do Brna, nabídnu "svezení" za drobnou úhradu a dovezu někoho s sebou. Ale to, co provozuje UBER, je klasická taxislužba, která nesplňuje zákonné podmínky taxislužby.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.