Spadla mi kočka z balkonu z prvního patra. Prostě skočila dolů. Vypadá to že jí naštěstí nic není. Už ji na balkon nikdy nepustím.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Z jaké výšky kočka přežije pád?
Z prvního patra? Tak max. 3 metry?
Kočka se jen procvičila, to zvládne bez problému (je-li jinak zdravá a ne obézní)...
___
Kritický je pro kočku pád z pátého až desátého patra (cca)... Právě mezi 5 a 10 (záleží na mnoha faktorech) dochází ke zrychlení na limitní rychlost jejího 'volného pádu', pokud jí dosáhne (tedy čím výše tím lépe), roztáhne nohy, tlakem vzduchu se jí roztáhne kůže na břiše - a tím se rychlost pádu výrazně sníží.
Podobně fungují padáky (i glidery) anebo třeba letuchy či veverky...
Kočka se jen procvičila, to zvládne bez problému (je-li jinak zdravá a ne obézní)...
___
Kritický je pro kočku pád z pátého až desátého patra (cca)... Právě mezi 5 a 10 (záleží na mnoha faktorech) dochází ke zrychlení na limitní rychlost jejího 'volného pádu', pokud jí dosáhne (tedy čím výše tím lépe), roztáhne nohy, tlakem vzduchu se jí roztáhne kůže na břiše - a tím se rychlost pádu výrazně sníží.
Podobně fungují padáky (i glidery) anebo třeba letuchy či veverky...
To záleží na mnoha okolnostech i kočce, jak dobře dokáže dopadnout. Také je rozdíl jestli spadne na trávník, nebo betonovou plochu. Ale první patro je v pohodě, zvlášť když nevypadla, ale skočila sama. Prostě si na to troufla a zvládla to. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.